Home ZanimljivostiPutovanja Azija postaje novi turistički centar

Azija postaje novi turistički centar

redakcija

Tematski parkovi poput Diznilenda širom Azije mogli bi da preuzmu posetioce iz celog sveta, koji su do sada išli u Severnu Ameriku, jer nude integrisana naselja koja sadrže miks kazina, maloprodajnih objekata i objekata kulture.

 

Očekuje se uskoro i otvaranje najvećeg tematskog parka u Kini, koji će sigurno povećati broj poseta azijskom kontinentu. 

Prema analitičarima koji su analizu objavili u studiji "Theme Index 2012", posećenost u 20 top azijskih tematskih parkova se povećala za blizu šest posto u prošloj godini, posetilo ih je 108,7 miliona osoba. 

Iako je izgradnja većine parkova u Tokiju dodatno podstaknuta oporavljanjem nakon cunamija, njihov rast u Aziji je uzrokovan i velikim dodacima postojećim parkovima poput Hong Kong Dizni i Songcheng Park u Hanšu. 

Hong Kong Dizni Universal Studios Japan napravili su nezaboravne performanse prošle godine i tako zabeležili rast poseta od 15 posto u odnosu na 2011. godinu. 

Očekuje se da će otvaranje Šangaj Diznija 2015. godine privući 10 miliona posetilaca samo u prvoj godini, što će biti znatan napredak u odnosu na parkove u Severnoj Americi, predviđaju analitičari. 

Tematski parkovi u Severnoj Americi ostvaruju rast zahvaljujući dodacima poput Zemlje auta u "Disney California Adventureu" i Transformersa u Universal Studijima u Holivudu. 

Evropa koja je još u recesiji imala je vrlo malo povećanje poseta. 

Od 25 top tematskih parkova na svetu, 12 se nalazi u Kaliforniji i Floiridi, devet u Aziji i četiri u Evropi.

Izvor: klix.ba

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!