Home InfoŠkolstvo Recitovanje: Na republički nivo ide dvoje učenika iz Smedereva

Recitovanje: Na republički nivo ide dvoje učenika iz Smedereva

by redakcija1

Okružni nivo smotre „Pesniče naroda mog“ održan je u Centru za kulturu Masuka u Velikoj Plani. Učestvovalo je 45 takmičara iz Smederevske Palanke, Velike Plane i Smedereva.

Iz svake kategorije nagrađena su po tri najuspešnija đaka, a prvoplasirani su ujedno budući predstavnici Okruga na republičkom nivou takmičenja koje će, u maju biti održano u Valjevu.

U kategoriji mlađeg uzrasta, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, prvo mesto osvojila je Vasilija Antić, učenica trećeg razreda škole „Dimitrije Davidović“ (mentor Jasmina S. Simić).

U srednjem, odnosno uzrastu od petog do osmog razreda, najuspešniji je bio Ognjen Vukosavljević iz škole „Radica Ranković“ u Lozoviku (mentor Bobana Mišić). Drugo mesto je osvojila Lena Milković iz škole „Dr Jovan Cvijić“ u Smederevu (mentor Biljana Tišma).

U starijem uzrastu – srednja škola, prvo mesto osvojila je Jelena Ilić iz trećeg razreda Ekonomsko – trgovinske škole u Smederevu (mentor Tatijana Jovanović).

Članovi žirija bili su Višnja Rajković Mrdaković viši bibliotekar i rukovodilac Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke Smederevo, Tijana Jozić dramaturg i audio – vizuelni scenski umetnik i Zoran Mitić glumac i voditelj.

Foto: Dečije odeljenje Narodne biblioteke Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!