Home InfoDruštvo U znak poštovanja majskih žrtava: Nedelja sećanja i zajedništva

U znak poštovanja majskih žrtava: Nedelja sećanja i zajedništva

by redakcija1

Kako objavljuje Ministarstvo prosvete, obeležavanje ove nedelje je predložila Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“.

Ministarstvo je pozvalo sve osnovne i srednje škole u zemlji da organizuju, i od 7. do 10. maja, obeleže Nedelju sećanja i zajedništva kako bi se odalo poštovanje žrtvama, ali i uputila podrška njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici.

„Pozivamo osnovne i srednje škole da, godinu dana od svirepih zločina u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u Duboni i Malom Orašju, a sedam meseci od strašnog zločina u Niškoj Banji, u Nedelji sećanja i zajedništva, aktivno izraze poštovanje prema tragično prekinutim životima“, navedeno je u dopisu Ministarstva prosvete direktorima svih osnovnih i srednjih škola.

Predviđeno je da škole tokom tog perioda realizuju različite aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga…

Ujedno, namera je da sve ove aktivnosti budu deo trajne memorijalizacije, oplemenjivanja našeg društva kao i budućih memorijalnih centara, poručuje Ministarstvo prosvete.

Nedelja sećanja i zajedništva će od naredne školske godine biti deo školskog kalendara.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!