Home InfoHronika Radnici Želvoza se vratili praznih ruku

Radnici Želvoza se vratili praznih ruku

redakcija

Delegacija sindikalista i radnika Fabrike železničkih vozila "Želvoz" koji su 15. januara zaposeli gradsku skupštinu tražeći svoja prava, danas su se sastali s pomoćnicom ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mišelom Nikolić, ali kako ističu, nisu napredovali u pregovorima.

"Sve je ostalo otvoreno. Vrtimo se u krug. Pitanje socijalnog programa ostalo je nedorečeno. Možda ćemo nešto više znati sledećeg petka (21. februara). Na sledećem sastanku zaključićemo da li Ministarstvo kupuje vreme", izjavio je predsednik Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata (ASNS) fabrike Dragan Milijašević.

U tri dosadašnja sastanka predstavnici radnika uspeli su da izdejstvuju tri minimalna lična dohotka, od kojih očekuju da treći bude isplaćen 13. marta.

"Važnije od minimalca je što smo postigli dogovor da 14. februara počnemo pregovore o potpisivanju memoranduma za prihvatanje ranije predatih dokumenata za socijalni program", rekao je Dragan Milijašević.

Delegacija je danas tražila da se pregovara o podsticanju proizvodnje kao što je bilo dogovoreno na prošlom sastanku, 12. februara, ali do toga nije došlo, kao ni do potpisivanja memoranduma o socijalnom programu.

Milijašević je rekao da će radnici Želvoza do ispunjenja zahteva, i dalje boraviti u skupštinskoj sali.

"Videćemo šta će biti u petak (21. februara). Do tada ćemo se uzdržati od blokiranja železničkog i drumskog saobraćaja", obećao je Milijašević. 

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!