Home Info Obezbeđen novac za radove na Južnom toku

Obezbeđen novac za radove na Južnom toku

redakcija

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je danas da je projekat za početak izgradnje gasovoda Južni tok kroz Srbiju završen i da je obezbeđen novac za početak radova.

On je, gostujući na RTS-u, rekao da je u toku revizija glavnog projekta i da se ovih dana očekuje dobijanje lokacijske dozvole, koja mora da prethodi raspisivanju tendera za izvođača radova.
 
Bajatović je pojasnio da će se radovi izvoditi u čeetiri lota, Zaječar – Paraćin, Paraćin- Smederevo, Kovin -Vrbas, Vrbasa- Bački Breg i dodao da je isprojektovana deonica do Hrvatske i trasa od Beograda prema Republici Srpskoj, a da se trenutno radi projekat južnog kraka prema Makedoniji.
 
Bajatović je rekao da je novac obezbeđen kreditom od 75 miliona evra koji je zasnovan na državnoj garanciji, a da će Rusi uložiti još tolliko. Takođe, kako je dodao, od sledeće godine od “Gasproma”, “Srbijagas” očekuje kredit kakav su dali i Bugarskoj, od oko 175 miliona evra, tako da će u februaru, martu iduće godine imati za početak radova 500 miliona evra.
 
“Ostatak će biti projektno finansiranje od banaka, pre svega ruskih”, rekao je Bajatović.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!