Home InfoDešavanje Prvi put javno o radu vojnoobaveštajne službe

Prvi put javno o radu vojnoobaveštajne službe

by redakcija1

Povodom obeležavanja 140 godina od formiranja vojnoobaveštajne službe Srbije i 25 godina od Agresije NATO, 19. marta u 18 i 30, u Muzeju u Smederevu biće priređen poseban program.

Najpre će biti otvorena izložba o istorijatu vojnoobaveštajne službe Srbije pod nazivom „Mudrost je oružje jakih“, a potom (od 19 časova) i okrugli sto na istu temu.

Izložba objedinjuje priče o istoriji nastanka i razvoja vojnoobaveštajne službe, njenim izviđačkim i analitičkim delatnostima u 20. veku, delatnostima u mirnodopskim i ratnim uslovima, elektronskom izviđanju, vojnoj diplomatiji…

Učesnici Okruglog stola su Gradimir Jovanović, kapetan bojnog broda u penziji, Boban Ranđelović I i Velibor Bazović, pukovnici u penziji. Oni su ujedno i dugogodišnji neposredni izršioci poslova i radnji kojima se bavi vojnoobaveštajna služba.

Prisutni će imati priliku da se, po prvi put, javno upoznaju sa detaljima rada službe tokom minulih decenija, a biće reči i o direktnoj pretnji najvećih svetskih sila i agresije NATO-a na našu zemlju.

Projekat je realizovan u organizaciji udruženja „Veterani vojnoobaveštajne službe Srbije“, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!