Home Info PROTESTI

PROTESTI

by redakcija

U subotu 29.oktobra, održan je drugi po redu protest sportista i građana Smedereva protiv diskriminacije dece u sportu, u organizaciji Košarkaškog kluba „Basket IN“ i suorganizatora „Pokreta socijalista Srbije“.Na platou ispred Karađorđevog duda, sportisti u svojim klubskim obeležjima i sa parolama, javno su zatražili svoja prava, i podršku ostalih grupacija i građana.

Protestu su prisustvovali sportisti, njihovi roditelji i građani koji podržavaju napore u izjednačavanju prava dece u sportu u Smederevu.Skupu se najpre obratio ispred organizatora protesta, Miroljub Ilić koji je u svom izlaganju napomenuo još jednom razloge ovakvog načina manifestovanja nezadovoljsta gradjana i dece, i pozvao Gradonačelnika Smedereva Predraga Umičevića da podnese ostavku na tu funkciju.

Ispred „Pokreta socijalista Srbije“ okupljenima se obratio Branko Milanović predsednik GO stranke u Smederevu.U svom izlaganju osvrnuo se na finansijske poteškoće kroz koje naše društvo prolazi, kao i o zloupotrebama pojedinaca na vlasti,a sve na štetu dece i mladih u sportu.

Okupljenim građanima, obratio se i Gata Arsić ispred Udruženja građana „Inicijativa“ Smederevo, koji je napomenuo da će ovo udruženje ostati uz njih, i pomoći im da ostvare svoja ustavom zagarantovana prava.

Protest je protekao mirno, bez ikakvih incidenata.Naredno okupljanje zakazano je za 29.novembar 2011.godine, i kako kažu organizatori protesta, okupljaće se svakog 29. do ispunjenja njihovih zahteva.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!