Home InfoHronika Prodavao žene na pijaci kao roblje za 1.500 dinara!

Prodavao žene na pijaci kao roblje za 1.500 dinara!

by redakcija

Goran Maksimović (52), zvani Dobrilin iz Smedereva, uhapšen pod sumnjom da je četiri žene držao zatočene u svojoj kući i primoravao ih na prostituciju, naplaćivao je mušterijama za seks od hiljadu i po do deset hiljada dinara. Žene je izvodio i na pijacu gde ih je nudio, a neposlušne je vezivao za krevet da ne pobegnu.
 
Maksimović je, navodno, podvođenjem počeo da se bavi od druge polovine prošle godine. Prema navodima policije, svesno je birao žrtve koje su u lošijoj materijalnoj situaciji i teškim porodičnim prilikama. Kao izlaz, nudio im je da žive kod njega, a on da se brine o njima. Reč je o četiri žene starosti od 21 do 38 godina, a policija, zasad, nema podataka da je bilo još žrtava.

Maksimović je žrtve držao zaključane i uz pretnje, ucene i fizičku silu, primoravao ih na seksualne odnose sa muškarcima iz Smedereva i okoline, koje je nalazio i od kojih je naplaćivao usluge.

Sve je počelo kada je u kuću, u kojoj Marinković živi sa kćerkom starom 17 godina i njenim momkom, prošle jeseni došla žena sa svojim partnerom koga je upoznala u psihijatrijskoj bolnici u Kovinu, gde se lečila od alkoholizma. Kako nisu imali gde da odu, njen momak je predložio da se smeste kod njegovog prijatelja.

Nakon izvesnog vremena, prema našem izvoru bliskom istrazi, osumnjičeni je tražio da žena besplatni boravak u njegovoj kući "odradi".

– Žene je podvodio za 1.500 dinara, koliko je koštao oralni seks, preko nekoliko hiljada, do deset hiljada dinara. Cenovnik je zavisio od želja i platežne moći – kaže naš izvor iz istrage.

Među žrtvama su i dve rođene sestre koje su, nakon svađe sa ocem, rešile da napuste kuću, a ispostavilo se da su završile kao "prodavačice ljubavi".

– Sestre su poznavale njegovu kćerku, te su došle kod nje. Maksimović se starijoj nabacivao, nudio joj brak, a posle je i njih podvodio. Pretio je sestrama da, ako jedna pobegne, drugu neće više videti. Jednu je čak vezao za krevet kad je htela da pobegne – kaže naš izvor.

Isti izvor navodi da je imao stalne mušterije. Jednu ženu je tako za deset dana pet puta vodio u selo Mihajlovac istoj mušteriji.

Žene je čak i izvodio na pijacu gde ih je nudio kao stoku. Ako je neka mušterija htela oralni seks, to bi obavili u nezavršenom tržnom centru koji se nalazi tik uz zelenu pijacu. Maksimović je nekada na crno prodavao mobilne telefone na pijaci, tako da je poznavao ostale pijačare.

Navodno, u kuću nije dovodio mušterije, već je žene odvodio kod njih, u napuštene kuće ili automobile. On je naplaćivao njihov "rad", a sav novac je zadržavao za sebe. Ženama je govorio da tako plaćaju svoj boravak u njegovoj kući.

Sve ovo su policiji i tužiocu ispričale žrtve.

Ko zna koliko bi sve trajalo da jednog dana policija nije pokucala na vrata Marinkovićeve kuće, ali potpuno drugim povodom. Policajac je došao da mu uruči poziv za saslušanje kao osumnjičenom za krađu, ali je vrata otvorila jedna od žena. Ništa nije rekla, ali je na povratnici koju je predala policajcu napisala "upomoć".

Istog dana u kuću je došla interventna jedinica i sve koji su se zatekli u kući privela u policiju, gde su saslušani.

U prvom trenutku, kada je uhapšen u februaru, protiv njega je podneta krivična prijava za protivpravno lišavanje slobode.

– Policija je prikupila dokaze koji ga sumnjiče da je u proteklih nekoliko meseci, u svojoj kući, prisilno držao četiri ženske osobe koje je primoravao da se bave prostitucijom u njegovu korist, te je naknadno protiv njega podneta krivična prijava zbog trgovine ljudima – saopštila je policija.

Ove žene bile su u prilici da pobegnu, izlazile su iz kuće, ali iz straha šta će im se desiti ili nemogućnosti da igde odu, ostajale su.

Reporteri "Novosti" u kući na periferiji grada, gde su žene bile zarobljene, nisu zatekli nikoga. Kapija koja vodi na sprat kuće bila je zaključana.

Maksimovićeva majka, koja živi u prizemlju, rekla nam je da joj je unuka u školi, i da u kući nema nikoga.

– Kada je policija došla, sve su ih odveli. Posle su se čovek i žena vratili, ali sada nisu tu. Ne znam šta se dešavalo, pet godina nisam ušla tamo. Sa sinom ne razgovaram – kaže Dobrila Todorović.

Ona ne veruje da je sve kako policija tvrdi.

– Te žene su i pre išle za novac. Ne verujem da ih je moj sin na silu terao. Mislim da su oni sve to zajedno radili, a sada su sve svalili na njega – kaže majka osumnjičenog. Ona navodi i kako je njen sin prodao automobil kako bi jednu ženu lečio od droge.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!