Home InfoDešavanje Povodom “Noći muzeja” predavanje o vodozemcima

Povodom “Noći muzeja” predavanje o vodozemcima

by redakcija1

U okviru manifestacije „Noć muzeja“, u subotu 18. maja u 16 časova, u izložbenoj sali Muzeja u Smederevu, dr Aleksandar Urošević, viši naučni saradnik Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu održaće predavanje o vodozemcima našeg kraja.

Vodozemci, često zanemareni deo naše lokalne ekosistemske raznovrsnosti, predstavljaju ključnu kariku u staništima vlažnih područja, bara, jezera, reka kao i šuma.

Aleksandar Urošević će nas povesti na putovanje kroz raznovrsni svet repatih i bezrepih vodozemaca koji egzistiraju u našem okruženju.

Tokom predavanja, posetioci će imati priliku da saznaju više o različitim vrstama vodozemaca koje mogu pronaći u našem kraju, kao i o njihovoj biologiji, ekologiji i značaju za očuvanje prirodnih staništa.

Aleksandar Urošević će podeliti svoje bogato iskustvo istraživanja i otkriti neke od najzanimljivijih činjenica o ovim fascinantnim stvorenjima – najavljuju organizatori.

Podsećamo u Muzeju je prošlog meseca postavljena i posebna izložba posvećena upravo vodozemcima smederevskog kraja koju ćete takođe moći da pogledate.

Slične vesti

1 comment

Godo 16.05.2024 - 22:40

Nama se smrkava u 4 popodne.
Mrki mrak.

Laku noć deco…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!