Home Info Poništeni rezultati glasanja na 11 izbornih mesta

Poništeni rezultati glasanja na 11 izbornih mesta

redakcija

Na 11. izbornih mesta u Podunavskom okrugu ponissteni su izborni rezultati zbog uočenih značajnih propusta i nepravilnosti i da će morati da budu ponovljeni, rekao je novinarima predsednik izborne komisije advokat Stevan D. Janković.

Rezultati glasanja poništeni su na izbornim mestima u Radincu, Vranovu, Lipama, Osipaonici, Badljevica, Saraorci 1 i 2, smederevskim mesnim zajednicama Carina jedan i pet,  Leštar tri i Sveti Sava jedan.

U Vranovu prvi birač nije potpisao kontrolni list što dovodi u sumnju regularnost glasanja na tom biračkom mestu pa je Izborna komisija poništila rezultate. Na biračkom mestu 50 u Radincu, bilo je 808 listića a glasalo je 695 biraća. Zapisnik biračkog odbora je na istom biračkom mestu nepotpun, nepravilno popunjen i zato je Izborna komisija poništila rezultate na tom biračkom mestu, naveo je Janković.

Na biračkom mestu 43 u selu Lipama nijedna od osam potvrda o izbornom pravu birača koji su glasali van biračkog mesta nije potpisana. Na biračkom mestu 54 u Osipaonici 10 birača glasalo je van biračkog mesta ali komisija nema nijedan dokaz da je birač glasao van biračkog mesta.

U Zapisniku sa biračkog mesta Carina jedan, birački odbor je uneo da  traži poništenje rezultata  glasanja jer u kutiji ima 11 listicha više nego broj birača.

Na biračkom mestu u mesnoj zajednici Sveti Sava u kutiji je bilo više listića u odnosu na broj upisanih birača.

Bilo je i slučajeva da je glasala raseljena osoba koja nije u biračkom spisku pa je na tom biračkom mestu poništen rezultat glasanja.

msp

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!