Home Info Železara Smederevo ima budućnost, u tajnosti se pregovara sa partnerom

Železara Smederevo ima budućnost, u tajnosti se pregovara sa partnerom

by redakcija

Železara Smederevo ima budućnost, proizvodnja se odvija nesmetano, ima i zainteresovanih za nju, a o tome ko su oni govorićemo tek kada se potpiše ugovor, izjavila je danas gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović.

Avramović je, nakon obilaska pogona Tople valjaonice, rekla novinarima da do potpisivanja memoranduma sve ozbiljne kompanije pregovore vode u tajnosti, a "kada se to desi, odnosno kada se postigne dogovor, javnost će biti obaveštena".
 
– Kada se sa nekim od njih potpiše ugovor govorićemo detaljnije budući da je reč o ozbilnom poslu – istakla je ona.
 
Avramović je rekla da iza Železare stoji cela vlada, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, Grad Smederevo i menadžment te kompanije i da se svi slažu u tome da Železara ima budućnost i da mora da radi.
 
– Podrška Aleksandra Vučića je garant toga – rekla je Avramović, dodajući da nijedan radnik ne sme da ostane bez posla, već je cilj da se pokrene i druga peć i širi posao.

– Intenzivno pratimo proces proizvodnje i radi se na nalaženju strateškog partnera, a vidimo da se proces proizvodnje nesmetano odvija, što je veoma važno – rekla je Avramović.

Izvršni direktor Železare, Bojan Bojković, rekao je da čeličana nastavlja sa nesmetanim i normalnim funkcionisanjem.

Bojković je rekao da je krajni cilj nalaženje strateškog partnera, ali da se sprema ostvarenje plana samoodrživog poslovanja Železare.

On je podsetio da je novac koji Železara troši za poslovanje da se on vraća u budžet države odnosno da usled toga nema odliva novca, a da je važno da radnici imaju posao i da grad može da živi i funkcioniše.

Bojković je pohvalio podršku lokalne samouprave i Vlade Srbije navodeći da to pokazuje da Železara ima budućnost.

Prema njegovim rečima, sa preduzetim merama države "obezbeđen je proizvodni ciklus do kraja godine".
 
On je objasnio da je pre desetak dana obezbedjen program odnosno sa vladom dogovorena finansijska podrška kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje fabrike.
 
– Mere koje su donete obezbedile su sredstva da do kraja godine imamo nesmetan rad, odnosno sve je obezbedjeno od nabavke sirovina do naplate – rekao je Bojković.
 
On je kazao da će u naredne tri do četiri nedelje biti donet plan kako da se obezbedi da Železara ima dugoročnu budućnost.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!