Home InfoHronika Poništena presuda bivšem načelniku policije

Poništena presuda bivšem načelniku policije

by redakcija

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu, kojom je Dejan Obradović (42), bivši analitičar i nekadašnji načelnik Odeljenja policije, osuđen na 22 meseca zatvora zbog zloupotrebe položaja, jer je primio mito od 13.600 evra.

Predmet se vraća na ponovno postupanje, po žalbi branioca optuženog, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Prvostepenom presudom Obradović je oglašen krivim jer je 30. maja 2012. godine primio 13.600 evra mita od privatnika T. M. iz Ćuprije, kako bi mu pružio policijsku zaštitu u poslovanju.

Obradović se privatniku iz Ćuprije lažno predstavio kao pripadnik SBPOK-a, zadužen za vršenje kontrole poslovanja privatnih preduzeća na teritoriji Srbije.

“Oštećenom je tada rekao da on i njegove starešine neće kontrolisati njegovo poslovanje, već će mu omogućiti da nesmetano radi, bez vršenja inspekcijskih kontrola. Takođe, rekao mu je da će ukloniti njegove konkurente sa tržišta, ako mu ovaj preda 35.000 evra“, navedeno je u optužnici.

Pošto privatnik nije odmah mogao da mu isplati celu sumu, dogovorili su se da mu 30. maja isplati 13.600 evra, a ostatak 13. juna.

Nakon toga, T. M. je Obradovića prijavio policiji, koja je organizovala njegovo praćenje. Ubrzo je uhapšen u jednom kafiću u Smederevu, od strane pripadnika Sektora za unutrašnju kontrolu, prilikom primopredaje prethodno obeleženih novčanica.

Nakon hapšenja, policija je protiv Obradovića podnela krivičnu prijavu zbog primanja mita, ali je Više tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo delo u “zloupotreba službenog položaja u pokušaju”.

(D. K.)

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!