Home InfoEkologija Pokret Tvrđava podneo prijave nadležnim lokalnim i republičkim organima

Pokret Tvrđava podneo prijave nadležnim lokalnim i republičkim organima

Redakcija

Građani Smedereva nedeljama unazad osećaju oštar i neprijatan miris koji se širi gradom. Nakon što su aktivisti Pokreta Tvrđava obišli sve problematične lokacije u Smederevu, uključujući i gradske deponije, utvrđeno je da izvor mirisa nije u Smederevu. Izvor neprijatnog smrada je otkriven između Smedereva i Kovina, na jalovištu u koje je sprovela cevi jedna od fabrika iz industrijske zone Kovina.

Sadržaj jalovišta je crne i narandžaste boje, izrazito neprijatnog i oštrog mirisa, od koga je prisutnim aktivistima bilo fizički loše, imali su nagon za povraćanjem i glavobolju.

Pokret Tvrđava je danas podneo prijave Ministarstvu zaštite životne sredine, Republičkom ekološkom inspektoru, Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i opštinskom Odeljenju za komunalne poslove i životnu sredinu Kovina. Nadamo se hitnoj reakciji, jer osnovano sumnjamo da otpad u ovom jalovištu nije adekvatno tretiran, i da je potencijalno opasan za zdravlje ljudi, životinjskog i biljnog sveta. Posebno ističemo da jalovište i Dunav deli samo nasip, što problem dodatno usložnjava i čini potencijalno opasnim.

Video sa lica mest amožete pogledati ovde na ovde.

1 komentara
1

Slične vesti

1 komentara

Smederevac 04.08.2021 - 10:17

Da li Vi Gospodo znate da je vajna Ministarka zast.ziv.sredine prilikom obilaska nekih divljih deponija oko Pancebva izrekla -..da ,znam za problem u Opstini KO V ID..! ponavljam KOVID!!!!!!! p.s. sto znaci da od te prijave nema nista …..amateri i neznalice ne mogu da urade nista vredno ,zar ne!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!