Home InfoDruštvo Počela da radi fontana kod Parnjače

Počela da radi fontana kod Parnjače

by redakcija1

Priču o fontani između čuvenih zgrada, takozvanih Parnjača preko puta smederevske pijace, imali ste prilike da pročitate pre četiri meseca na našem portalu. Tada smo zabeležili i slike o stanju u kome se nalazila, a koje se, nadamo se, više nikada neće ponoviti.

Sa prvim danima aprila, ekipe JKP „Zelenilo i groblja“ su započele obnovu.  Danas je fontana svečano puštena u rad. Obnovljena je granitnim pločama i svi pređašnji nedostaci su otklonjeni.

Tokom dana će biti prijatno odmorište, a uveče će pažnju privlačiti i posebnim osvetljenjem.

Pored velikih investicija i projekata, Grad Smederevo u ovom trenutku radi i ovakve stvari. Obnavljamo fontane koje su nekada krasile grad, a koje su dugo godina, našim nemarom zapostavljene i zapuštene.

Došlo je vreme da ih vratimo građanima. Da to budu mesta okupljanja starijih i mesto za igru mlađih, da kada odrastu, mogu i oni da pamte gde su se nekada igrali i da to prepričavaju – kazala je povodom puštanja u rad fontane gradonačelnica Jasmina Vojinović.

Kako je na dalje podsetila, fontana je postavljena kao deo stambenog kompleksa sredinom ’60-ih godina. Radila je i ’70-ih, ali je potom zapuštena. Poslednji put na njoj su izvedeni radovi pre nešto manje od 20 godina ali i to je bilo kratkog veka.    

Sledeća na redu je, najavila je gradonačelnica, fontana kod restorana Grand gde je čuvena Kupačica. Već je u izradi projekat koji bi uskoro trebalo da bude gotov.  To znači da će za nekoliko dana biti jasno da li će tu obnovu moći da uradi JKP Zelenilo ili će biti angažovani neki drugi izvođači jer je reč o obnovi objekta u čijem je sklopu umetnička skulptura. U planu je i obnova fontane i parka na Carini.

Takođe, fontana na glavnom gradskom trgu posle manjih popravki ponovo radi. Baš kao i fontana ispred Gradske uprave s tim što je već oštećena jer je neko skinuo mlaznice.

Zato je ovu priliku  gradonačelnica iskoristila da uputi apel svim sugrađanima i sugrađankama da malo više povedu računa o svom gradu, da čuvamo ono što imamo jer to pripada svima nama.

 

Fontana kod Parnjače čuva lepe uspomene i čeka bolje dane

Počela obnova fontane kod Parnjače

Slične vesti

1 comment

Komšija Mare 11.06.2024 - 08:06

Lepo izgleda i stvarno krasi taj deo kod pijace . Daj bože da potraje ,jer smo svedoci da u centru glavna fontana malo radi ,malo služi kao kanta za odpad.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!