Sastojci:
200g borovnica ili bilo kog drugog bobičastog voća
500ml mleka
1 puding od vanile + 2 kašike smeđeg šećera
12 kora za pitu
500g sitnog sira Kravica
1 jaje
1 kašika ekstrakta vanile
1 šipka vanile
5 kašika šećera
150g rastopljenog putera
+ 2 kašike šećera za posipanje; šećer u prahu za serviranje
Priprema:
Skuvajte puding sa 2 kašike smeđeg šećera prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu umutite jedno jaje sa 5 kašika šećera, ekstraktom vanile i semenkama koje ste sastrugali iz šipke vanile. Dodajte sir pa sve dobro sjedinite da dobijete kremastu smesu. Dodajte puding od vanile pa sve pomešajte. Rernu uključite na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Otopite 150g putera i stavite sa strane. Kore naslažite jednu na drugu pa isecite na 4 jednaka dela. Za jednu pitu potrebno je 4 isečena dela kore. Slažite asimetrično isečene kore jednu na drugu s tim što ćete svaku premazati rastopljenim puterom. Kada ste naslagali 4 kore jednu na drugu, onda na sredinu stavite 2-3 kašike fila, pospite sa malo borovnica i zatvarajte pitu tako što ćete savijati krajeve ka unutra. Ukoliko je potrebno krajeve zakačite čačkalicom da se ne otvaraju. Ređajte gotove pite na pleh pa na kraju ponovo premažite preostalim puterom i pospite sa malo smeđeg šećera. Šećer će vam obezbediti ludu hrskavost ☺ Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni. Kada su pite gotove izvadite ih iz pleha na žicu da se ohlade i da bi zadržale hrskavost. Prilikom služenja, pospite svaku prah šećerom i listićima nane.