Home Recepti Pita od lešnika i krušaka

Pita od lešnika i krušaka

redakcija

Sastojci:

500g tankih kora za pitu
200g mlevenih lešnika
200g šećera
100g krupnije seckanih oraha
1-2 vanilina šećera
700g svežih krušaka
2 kašike pšeničnog griza
rendana kora jedne pomorandže
1 kašičica mlevenog cimeta
100g suvog grožđa
ulje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte lešnike, šećer, orahe, vanilin šećer, griz, cimet i suvo grožđe.
Kruške oljuštite, očistite od košpica, krupno izrendajte pa sjedinite sa koricom pomorandže.
Dobro sjedinite obe smese mešajući varjačom – smesa je dovoljna za 5 štapova pite ( za štap je potrebno 4 kore).
Uključite rernu na 200 stepeni pa počnite sa filovanjem kora:
Stavite dve kore jednu preko druge.
Na jednu polovinu ravnomerno rasporedite 2-3 kašike fila pa preklopite trećom korom.
Treću koru filujte na ne nafilovanoj polovini pa preklopite četvrtom korom. Četvrtu koru možete i ne morate da premažete sa malo fila. 
Čvrsto urolajte pa postavite na blago nauljen pleh odgovarajuće veličine.
Postupak ponovite sa preostalim korama i preostalim filom.
Svaki štap pite isecite na parčad veličine koju želite.
Oko 50-70ml ulja dobro zagrejte, pa pitu zalijte vrelim uljem kašiku po kašiku tamo gde je sečena. 
Ako ulja ostane prelijte ravnomerno preko cele pite.
Pospite cimetom pa pecite dok ne porumeni, oko 35-40 minuta.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!