Home InfoHronika Petoro Avganistanaca bez dokumenata u Palanci

Petoro Avganistanaca bez dokumenata u Palanci

by redakcija

Policija je u Smederevskoj Palanci, na autobuskoj stanici u tom mestu zatekla petoricu državljana Avganistana bez ikakvih dokumenata da bi bili identifikovani, a u Policijskoj stanici su se izjasnili kao Avganistanci.

Policija je saopštila da su četvorica maloletnici, a da je peti star 64 godine. Navodno su došli iz Makedonije, na za sada neutvrdjeni način, a uputili su se prema Beogradu, kako bi tražili azil.

Maloletnici su smešteni u Centru za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja, pri Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. Njihovom starijem sunarodniku odredjeno je policijsko zadržavanje, a po isteku zadržavanja je upućen je u Centar za azil u Banji Koviljači.

Kod fabrike Ju es stil (U.S.Steel Serbia)  u Smederevu, 17. januara u kamionu makedonskih registarskih oznaka, takodje je zatečeno pet državljana Avganistana, od kojih tri maloletnika.

Oni su smešteni u Centar za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja u Beogradu.

Preostale dve punoletne osobe sudije za prekršaje kaznio je sa 10 dana zatvora, a po izdržavanju kazne biće im otkazan boravak u Srbiji.

Protiv vozača kamiona, makedonskog državljanina, inspektori Odseka za strance u Smederevu podneli su krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu mu je odredio pritvor u trajanju do 10 dana.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!