Home InfoHronika Osuđujuća presuda za lažnog master profesora matematike

Osuđujuća presuda za lažnog master profesora matematike

by redakcija1

Postupajući po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, nakon održanog glavnog pretresa pred Osnovnim sudom u Smederevu, doneta je osuđujuća presuda kojom je N.K. (31 godina) oglašen krivim za krivično delo falsifikovanje isprave.

Nakon sprovedenog dokaznog postupka na nesumnjiv način je utvrđeno da je osuđeni N.K. septembra 2021. godine, lažnu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, o stečenom visokom obrazovanju i stručnom nazivu master profesor matematike, upotrebio kao pravu.

To je učinio tako što je falsifikovanu javnu ispravu predao poslodavcu – obrazovnoj ustanovi prilikom zaključena ugovora o radu.

Krivično delo falsifikovanje isprave čini i svako ko napravi lažnu ili preinači pravu javnu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, podsećaju iz OJT Smederevo.

Slične vesti

3 comments

Sojic 05.03.2024 - 15:15

Po tom osnovu treba da se pohapsi pola Srbije i cela gradska vlast u Smederevu.

Reply
Godo 05.03.2024 - 16:19

Mića sa megadensa izbacio takvih na hiljade a kao legalni su i sad mefadenseri vladaju Srbijom

Reply
Helena 05.03.2024 - 16:50

Jel krivicno delo i kad se kupi diploma pa prilozi u prijavi za posao kao stvarna? Evo ziva nisam sta ce biti sa diplomom predsednika skupstine Smederevo na primer ili direktora JKP-a…

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!