Home InfoKultura Izložba umetničkog nakita Marije Narandžić

Izložba umetničkog nakita Marije Narandžić

by redakcija1

Povodom Dana žena, ova umetnica predstavlja izložbu „FACES“.

Marija Narandžić je rođena u Boru 1993. godine, masterirala na odeljenju istorije umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu 2019. godine, a od tada živi i radi u Smederevu.

Nakitom se bavi od 2010. godine. Sam početak je bio heklani nakit, da bi kasnije kroz tehnike gline, zatim žice, izraz kulminirao do metala.

Kroz razne grupne izložbe upoznaje nove tehnike i stilske pravce koji njeno stvaralaštvo godinama oblikuju pokrećući pitanja jedinstvenosti i inovativnosti u već prebukiranoj industriji nakita.

Umetnički nakit je bio neophodan prelaz od komercijalnog do nakita u kolekcijama koji se sada radi kao umetnička neminovnost stvaranja.

Metal kao težak materijal za obradu, ono je u čemu je Marija pronašla svoj idealni stvaralački process. Kolekcija „Dualiti“ je prva zaokružena celina u radu ove umetnice, dok kolekcija „FACES“ otvara nova pitanja i produbljuje promišljanje sveta u kom živimo.

Svečano otvaranje izložbe održaće se u petak, 8. marta u Centru za kulturu, a izložbu možete pogledati do petka, 22. marta.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!