Home Info Odlični rezultati učenika Ekonomsko-trgovinske škole na „Gatusu 2018“

Odlični rezultati učenika Ekonomsko-trgovinske škole na „Gatusu 2018“

by redakcija

U subotu 27.9.2018. u hotelu Palas u Beogradu svečano je otvoren sedmi po redu međunarodni gastronomsko-turistički susret srednjih stručnih škola "GATUS 2018". 

Ugostiteljsko – turistička škola iz Beograda, kao organizator ovogodišnjeg Gatus-a, u periodu od 27.9. do 30.9.2018. godine, ugostila je 12 škola učesnica ovog prestižnog takmičenja i preko 100 učenika i profesora, iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Maturanti Ekonomsko-trgovinske škole iz Smedereva predstavlčjali su naš grad. Ekipa koju su činili od Arsić Ksenija, Gajić Predrag i Živković Nikola, sa svojim mentorima –  nastavnicima Živković Nemanjom i Palić Marijom. Naši srednjoškolci okitili su se srebrnim odličjem u takmičarskoj disciplini: "Nacionalno jelo po izboru od pastrmke i restorantski desert".


Drugo u nizu srebrno odličje, uz podršku svog mentora Icić Miloša, osvojili su učenici Vasić Đorđe, Marković Jovan i Milić Mladen, u  disciplinama: "Postavljanje kuvera za  svečani ručak" i "Flambiranje jela pred gostom".

Turisticki tehničari III-6, Marjanovic Jovana, Micić Iva, Mirković Mima  predvođene mentorom Marinom Zlatanović osvojile su ,takođe, srebrom sa temom: "Tragom poznate ličnosti moga kraja".

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!