Home Info 11 medalja na Prvenstvu Srbije za Smederevo

11 medalja na Prvenstvu Srbije za Smederevo

by redakcija

Veslači Smedereva osvojili su 11 medalja na Prvenstvu Srbije održanom prošlog petka i subote na Adi Ciganliji. Kolekcija medalja obogaćena je sa tri zlatne medalje, sedam srebrnih i jednom bronzanom.

Prvaci Srbije postali su Marko Torbica, koji je do titule došao još u aprilu kada je održano prvenstvo države u malim čamcima, zatim kadetski dvojac u sastavu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović i četverac skul u konkurenciji pionirki (Milica Pejović, Milka Zdjelar, Milica Mladenović i Teodora Stevanovska. 

Srebrnim odličjima okitili su se Miroslav Jovanović u kadetskom skifu, Marko Torbica i Aleksandar Filipović u seniorskom dubl skulu, Aleksandar Filipović osvojio je i srebro u seniorskoj kombinovanoj posadi četverca bez kormilara u kome su veslali Viktor Pivač, Dušan Slavnić i Martin Mačković.

Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović osvojili su dve srebrne medalje u kadetskom četvercu bez kormilara i četverac skulu, na korak od zlata bili su Marko Torbica i Miroslav Jovanović u juniorskom dubl skulu. Poslednje, sedmo, srebro  pripalo je juniorskom četverac skulu u kome su veslali Andrija Jevtić, Nikola Soldatović, Marko Torbica i Miroslav Jovanović.

Jedinu bronzu osvojile su kadetkinje u četverac skulu u sastavu Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

Najuspešniji veslač Smedereva na državnom prvenstvu bio je Miroslav Jovanović kome je pošlo za rukom da u dva dana takmičenja čak pet puta postane vicešampion Srbije (dva puta u juniorskoj i tri puta u kadetskoj konkurenciji).

U generalnom plasmanu u ekipnoj konkurenciji trijumfovali su veslači Crvene zvezde, drugo mesto zauzeo je Partizan, a Smederevo je sa 11,25 bodova bilo treće.
Veslačka sezona u Srbiji završava se 13. oktobra daljinskom regatom u Novom Sadu u konkurenciji pionira i kadeta.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!