Home InfoDruštvo Novi ispis imena grada na trgu

Novi ispis imena grada na trgu

Redakcija

Da građani imaju uticaj na odluke, makar i male, trivijalne ili one totalno nebitne potvrdila je i činjenica da je sa Glavnog gradskog trga u Smederevu uklonjena nakaradna „skulptura“ koja je  trebalo da simbolizuje SD (Smederevo).

Ova, nazovi „instalacija“ od samog svog postavljanja naišla je na burnu reakciju i veliko negodovanje građana Smedereva na našem portalu i na društvenim mrežama. 

Smederevcima se ovo nikako nije dopalo i mnogi su smatrali da je neprikladno i veoma skrnavno rešenje.
Pored lošeg dzajna i nerazumljive poruke koju je slala, ova skulptura je bila i očajnog kvaliteta što se potvrdilo i nakon samo dve nedelje obitavanja na trgu o čemu je SDCafe.rs tada pisao.

Nakon burne reakcije javnosti gladski čelnici su shvatili da Smederevo zaslužuje bolje, kulturnije i lepše rešenje.
Sada su postavili novo. Da li je ovo bolje jeste, da li je moglo bolje sigurno da jeste…Zašto je zabetonirano još par kvadrata zelene poršine? Zar nije moglo da se stavi na već postojeći pločnik? Ljudi koji se budu slikali isperd imena našeg grada moraće da gaze zelenu površinu, ništa bitno samo primećujemo….

O tome zašto je jedna, nazovimo je obična i ne tako komplikovana stvar, morala da se radi dva puta ali i da se plati dva puta pitanje je za neke druge ljude…. Kvalitet ovog „monumentalnog“ rešenja ćemo videti za par nedelja.

No bilo kako bilo, udruženi građani imaju moć, samo je pitanje snage udruživanja. Sigurno postoje i druge teme oko kojih su stanovnici Smedereva saglasni i koje bi mogle da se promene.

5 comments
0

Slične vesti

5 comments

Marko 11.09.2021 - 15:13

Iskreno mislim da grad nije trebalo da se pocima oko ovolikih slova jer verovatno nas sve to kosta nekih 5 miliona

Reply
Tankosava 11.09.2021 - 23:06

Ovo kao nadgrobni spomenik za Smederevo. Fali samo godine od do

Reply
Plavi + 12.09.2021 - 11:58

Tankosva je totalno u pravu ! I zamislite, taj pametni dizajner (projektant) NAPRAVIO natpis „Smederevo“ i postavio ga kod redizajnirane (nove) fintane, usred grada , kao da se nalazimo u napr. Turskoj, pa treba napisati mesto okupljanja Smederevaca. Glupost nad glupostima! Pa, Grad ima more simbola po kojima je prepoznatljiv, evo napr. ovaj grozd na fontani !

Reply
zika 14.09.2021 - 13:05

Umrlo je pred sam kraj života. Slava mu!
p.s. u poredjenju sa ovim sarkofagom prethodno rešenje deluje vrlo maštovito i veselo. Gradjani su završili veliki „posao“, omogućili su nazadnjacima da spiskaju jos par miliona na „redizajn“.

Reply
Marko 16.09.2021 - 06:57

Ukoliko roditelji ne dozvole deci da se pentraju na ovo, trajace dugo. Trajao bi i prethodni znak ali nekultura pojedinih roditelja i dece nije to dozvolila.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!