Home InfoPolitika Grad Smederevo platilo 3,8 miliona dinara agenciji za zapošljavanje iz Beograda za marketinške usluge

Grad Smederevo platilo 3,8 miliona dinara agenciji za zapošljavanje iz Beograda za marketinške usluge

Redakcija

U cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, grad Smederevo je potpisao ugovor sa „marketinškom agencijom“
radi osmišljavanja i sprovođenja kampanje sa promotivnim i štampanim materijalom a u skladu sa programom Saveta za
koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima grada Smedereva za 2021. godinu.

Ovu uslugu grad će platiti 3.882.000,00 dinara sa uračunatim pdv-om.
Da dobro ste pričitali!

Ovu kampanju koju će građani Smedereva platiti više od 30.000 eura dobiće firma koja nije registrovana za vršenje ovakve vrste usluge već je u Agenciji za privredne registre evidentirana i prijavljena šifrom delatnosti 7810 – delatnost agencija za zapošljavanjekao.

Na osnovu čega i kojih referenci je agencija za zapošljavanje dobila posao ostaje misterija znana samo onima koji su ovu firmu angažovali za naše pare. Na njihovom sajtu se može videti da se bave oranizacijom dešavanja, regrutacijom kandidata za zapošljavanje ali i marketingom.

Jedan od promo materijala i vizuala povodom ove kampanje je i fotografija iz naslova ovog teksta. Međutim, kreativnost ove kampanje je toliko velika da su stračnjaci kupili ovu fotorafiju na poznatom iStock sajtu za kupovinu fotografija po ceni od 9 eura, zalepili logo kampanje, logo grada i to je promomaterijal?!

Postavlja se logično pitanje da li ovakav kao i mnoge druge poslove moraju da rade firme iz Beograda ili bar nekad mogu da rade i neke naše iz Smedereva. U Smederevu postoje bar dve ovakve firme koje se bave ovim poslovima više od 15 godina, sa klijentima u zemlji i inostranstvu, i koje bi sigurni smo to radile za mnogo manje novca, originalnije i bez kupljenih već višenih stock fotorafija.

Zašto naše pare odlaze iz Smedereva? Zašto poslove koje mogu da obavljaju firme iz Smedreva ne dobijaju ove poslove? Zašto se cene napumpavaju i ispumpava budžet naših građana?

Višedecenijska misterija ostaje i dalje aktuelna.

 

Sve opisano možete pogledati na portalu javnih nabavki.

2 comments
1

Slične vesti

2 comments

Smederevac 10.09.2021 - 15:42

Ovo je vec klasicna pljacke narodnih para ….na mala vrata a sve naizgled cisto ! jadno moje Smederevo!

Reply
Natalija 13.09.2021 - 10:22

Sramota vekika šta se radi ,tar pri Opštinu nema ko da kontroliše gde odlaze pare Smederevaca, Ljudi koji su sposobni ne rade, a drugima se plaća koji nisu za to ni registrovani ,šta reći više o tome,svima je jasno.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!