Home Info Policija apeluje: Poljoprivrednici, vozite oprezno!

Policija apeluje: Poljoprivrednici, vozite oprezno!

by redakcija1

U vreme intenzivnih poljoprivrednih radova, dešava se najveći broj nezgoda u kojima stradaju vozači traktora, podsećaju iz MUP-a.

Zato policija poziva na dosledno pridržavanje svih saobraćajnih propisa. Kako se dalje navodi, od početka godine u Srbiji je poginulo pet vozača traktora kao i jedan putnik u traktorskoj prikolici.

Na šumskim putevima i njivama život je izgubilo devet osoba.

“Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno. 

Takođe apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.

Ističemo da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri” – navodi se u saopštenju MUP-a za javnost.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!