Home ZanimljivostiAutomoto Na prodaju čuveni automobili iz serije „Breaking Bad“

Na prodaju čuveni automobili iz serije „Breaking Bad“

redakcija

Dok se "Breaking Bad" bliži kraju, ljubitelji ove popularne američke serije dobili su priliku da putem online aukcije postanu vlasnici dva ikonična automobila koji su obeležili ovaj TV serijal.

 

Producenti serije ponudili su na prodaju, na sajtu screenbid.auctionserver.net, Pontiac Aztek koji u "Breaking Bad" vozi glavni lik, Volter Vajt (Walter White), i Jeep Grand Wagoneer koji priprada njegovoj TV supruzi, Skajler (Skyler). 

Aztek koji se prodaje na aukciji jedan je od tri identična automobila koja su korišćena u seriji. U pitanju je primerak proizveden 2003. koji su vozili kaskaderi tokom snimanja scena sudara, tako da ima oštećenja na zadnjem delu i nije u voznom stanju. 

Početna cena na aukciji iznosi 1.000 dolara (oko 740 evra). 

Inače, u mnogim anketama i izborima za najružniji ili najgori automobil svih vremena, Pontiac Aztek nalazi se u samom vrhu.

Za razliku od njega, crveni Grand Wagoneer iz 1991. sa bočnim elementima imitacije drveta, kako piše u oglasu, u voznom je stanju. Ipak, i ovaj automobil ima neke nedostatke, kao što je farba koja se ljušti na pojedinim delovima karoserije i to što mu curi ulje. 

Početna cena vozila je 7.125 dolara (oko 5.275 evra), što je otprilike četiri puta više od primerka istog godišta koji nije imao tu čast da ga na televiziji gledaju milioni gledalaca. 

Iako je proizveden 1991, Jeep Grand Wagoneer izgleda kao automobil koji pripada sasvim drugoj eri. Reč je o tipičnom američkom SUV modelu koji se proizvodio između 1963. i 1991. godine i koji je za razliku od Azteka u svoje vreme bio veoma popularan. 

Inače, ova dva automobila nisu prva vozila iz serije koja su ponuđena na prodaju. Početkom 2013. oglašena je prodaja Toyote Tercel koju je u "Braking Bad" vozio jedan od glavnih junaka, Džesi Pinkmen (Jesse Pinkman).

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!