Home Info Medalje za strelce na Trećem kolu Kupu Srbije

Medalje za strelce na Trećem kolu Kupu Srbije

by redakcija

Po jednu srebrnu i bronzanu medalju osvojili su strelci Streljačke družine „Smederevo“ na trećem, poslednjem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu, održanom juče na strelištu družine „Novi Sad 1790“. Srebrno odličje sa sa 541 krugom osvojio je Petar Adamović, standardnim vazdušnim pištoljem u konkurenciji kadeta, a bronzano Ana Todorović sa 360 krugova. Bolji od Adamovića bio je Stefan Todorović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca sa 548 krugova, dok je treće mesto sa 535 krugova osvojio Đorđe Mitković iz Streljačkog kluba „Niš 1881“. U konkurenciji kadetkinja bolje od Todorovićeve bile su Marija Šunjevarić iz Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 370 krugova i Katarina Maricki iz Streljačkog kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice sa 366 krugova. Nastupilo je po 13 kadeta i kadetkinja. U objedinjenim kategorijima sa mlađim juniorima Adamović je bio četvrti, a Todorovićeva šesta. Nastupilo je 16 mlađih juniora i 24 mlađe juniorke.

Petru Adamoviću je ova treća medalja sa tri kola Kupa, prva srebrna, dok u prethodna dva kola ima dve bronze. Todorovićevoj je ovo druga bronza, prvu je osvojila na prvom kolu Kupa. Oba naša takmičara plasirala su se u Finale Kupa Srbije u svojoj kadetskoj kategoriji, ali i u konkurenciji mlađih juniora. Adamović kao treći kadet sa 26 bodova i peti mlađi junior sa 17 bodova, a Todorovićeva kao četvrta kadetkinja sa 21 bodom i osma mlađa juniorka sa 11 bodova.

Veljko Ilić, u kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom, sa 565 krugova bio je sedmi. I on je obezbedio plasman u Finale Kupa, posle tri kola Kupa rangiran na petom mestu, sa 16 bodova. Ima bronzanu medalju sa prvog kola Kupa. U konkurenciji mlađih juniora bio je prvi ispod crte za plasman u finale, jedanaesti. U konkurenciji kadetkinja Aleksandra Vujasin je bila je deseta sa 375 krugova, a Natalija Tasić četrnaesta sa 365 krugova. U kategoriji mlađih juniorki Danica Denić je sa 383 kruga bila deseta. Nijedna od njih nije uspela da sakupi dovoljan broj bodova za učešće na Finalu Kupa. Vujasinovoj i Tasićevoj je ovo prva takmičarska sezona u ovoj kategoriji i disciplini i sasvim su solidni rezultati koje ostvaruju. Danica Denić je 2013-te godine bila sedma mlađa juniorka na Finalu Kupa Srbije.

U konkurenciji pionira serijskom vazdušnom puškom Nemanja Adamović sa 174 kruga bio je jedanaesti, a u kategoriji pionirki Natalija Tasić sa 182 kruga bila je peta. Oboje su se plasirali u Finale Kupa, Adamović kao deveti sa 7 bodova, a Tasićeva kao šesta sa 16 bodova. Ona ima srebrnu medalju sa drugog kola Kupa.

Finalno kolo Kupa SSS na vazdušnom oružju u svim disciplinama na 10 metara održaće se na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji SD „Smederevo“, 28. i 29. marta 2015. godine. Ovo je od otvaranja Strelišta u Sportskoj hali Smederevo, 2012. godine, treći put da se održava Finale Kupa Srbije u B programu. Streljačka družina "Smederevo" nije bila domaćin samo 2013. godine.

foto: Đorđe Janjić

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!