Home InfoHronika Marija još ne može da govori

Marija još ne može da govori

by redakcija

Marija Milošević (31) i njen suprug Ivan Vasić (34) iz Smedereva, koji su 14. jula teško povređeni u saobraćajnoj nesreći na izletu u pustinji, još uvek su u Tunisu. Marija, kojoj je stradala kičma, prema rečima njenog muža, i dalje je na aparatima, a lekari insistiraju da otprilike petinu dana diše svojim plućima, kako bi joj dijafragma radila i pluća ostala u funkciji.
Čita joj sa usana: Marija i Ivan

– Ustežu se još uvek od bilo kakve prognoze, ali i ovo je neki pomak nabolje – kaže Ivan.

Kako saznajemo od njihovih prijatelja, Mariji je urađena traheotomija, tako da joj glasne žice nisu u funkciji, pošto vazduh ne prolazi preko njih. Kada komuniciraju, Ivan joj čita sa usana. On je takođe pretrpeo teške povrede, imao otvorene prelome. Lekari su mu najavili skidanje gipsa za desetak dana, kada bi trebalo da počne sa fizikalnom terapijom.

U tuniskom gradu Susu, u hotelu nedaleko bolnice u kojoj leže Marija i Ivan, još uvek se nalaze Marijin otac i Ivanova majka. Oni čekaju da Marija ojača, makar da prodiše svojim plućima, kako bi mogli svi zajedno da se vrate u Srbiju. Marija i Ivan teško su povređeni kada se prevrnuo džip u kojem su se nalazili.

M.Đ.

Izvor: Alo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!