Home InfoHronika Deca u Smederevu godinama na meti pedofila!

Deca u Smederevu godinama na meti pedofila!

redakcija

M.I. (56) iz Smedereva uhapšen je u petak zbog sumnje da je seksualno uznemiravao desetogodišnju devojčicu. Ovo je drugi slučaj hapšenja osumnjičenog zbog seksualne zloupotrebe dece za imanje od mesec dana u našem gradu. 

Osumnjičen M.I je, tvrdi policija, više puta u proteklih nekoliko meseci, ovo krivično delo izvršio nad desetogodišnjom devojčicom. Reč je o čoveku kome su stavljene lisice na ruke posle ispovesti devojčice iz komšiluka da ju je dirao po intimnim delovima tela. Roditelji su slučaj prijavili policiji. Inače, osumnjičeni je porodičan čovek, oženjen, ima dvoje već odrasle dece, za koga niko ne bi pomislio da je sposoban za ovakav čin.

Krajem jula priveden je Ž. S. (60) pod optužbama da je seksualno zloupotrebljavao tri devojčice od šest do osam godina. On je, navodno, nekoliko meseci decu namamljivao obećanjima da će im kupiti slatkiše i barbike, a potom ih dodirivao po telu. Ž.S. je pušten da se brani sa slobode, a sud mu je zabranio da prilazi devojčicama. Takođe, i u ovom slučaju reč je o ozbiljnom porodičnom čoveku „čistog dosijea“.

U poslednje dve godine zabeleženo je više slučajeva seksualnog napastvovanja dece.
Pre tačno godinu dana građani su sami „uhapsili“ pedofila koji je bludničio nad dvanaestogodišnjom devojčicom na improvizovanoj buvljoj pijaci u Šaliačkoj ulici.

U oktobru 2012. uhapšen je M. Đorđević (22), zbog sumnje da silovao maloletnicu, kojoj je kasnije poslao zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku.
Slučaj koji je zgrozio smederevsku javnost iz aprila ove godine je hapšenje Z.D. (53) zbobog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad svojom osmogodišnjom ćerkom. Policiju su alarmirali radnici Centra za socijalni rad. Oca napasnika nema u evidenciji policije. Dete je sud, nakon razvoda roditelja, dodelio ocu na starateljstvo. Posle hapšenja, dete je smešteno u hraniteljsku porodicu. 

Suđenja osumnjičenim bludnicima traju obično godinama, a neke presude su sramne.

Pre dve godine uhapšeni su Darko M. (38) i Toplica P. (58). Oni su u kući Toplice P. obljubili četiri dečaka od osam, devet i 11 godina i jednog maloletnika od 17 godina ometenog u razvoju. Među njima su bili i Topličini pastorci, čija je majka prisustvovala seksualnom iživljavanju.
Viši sud u Smederevu nepravosnažno je osudio Toplicu P. (59) na 18, a Darka M. (39) na 14 godina zatvora, a majku dečaka na dve godine zatvora zbog podvođenja i omogućavanja polnog odnosa. 
Toplica P. je pedofil povratnik. Tužilaštvo je podiglo krajem 2001. godine optužnicu protiv njega za protivprirodni blud nad petnaestogodišnjakinjom, da bi tokom suđenja priznao da je izvršio bludne radnje i nad šestogodišnjom devojčicom. Za oba dela osuđen je tada na godinu dana zatvora! 

Kazna za obljubu zloupotrebom položaja, kada je žrtva maloletnik a počinilac nastavnik ili vaspitač, je od jedne do deset godina zatvora. Za nedozvoljene polne radnje kazna je od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!