Home Zanimljivosti Mačka koja ima 28 godina

Mačka koja ima 28 godina

redakcija

Kad se mačka Kola rodila, u Britaniji je na vlasti bila Margaret Tačer, bioskopima je harao "Povratak u budućnost’, a mnoge muzičke i filmske zvezde koje danas zarađuju milone nisu se još ni rodile. Upoznajte najstariju mačku u Velikoj Britaniji.

 

Mačka Kola će za 28. rođendan, koji će uskoro proslaviti, biti nagrađena titulom najstarije mačke u Britaniji. Na svet je došla u novembru 1985. godine, omiljena hrana su joj pavlaka i losos, a svih ovih godina veterinara je posetila samo jedanput. 

Njena vlasnica Meri Goldsmit (66) iz Orpingtona, mesta jugoistočno od Londona, dobila ju je kao malo mače. Ona smatra da Kola dug život može da zahvali gomili poslastica i redovinim šetnjama u koje ide zajedno sa psom, kao i dovoljnoj dozi ljubavi i maženja. 

Osim što je u poslednje veme muči artritis, Kola se sjajno drži za svoje godine. 

Gospođa Goldsmit i njen suprug silno žele da saznaju da li je Kola najstarija mačka na svetu. Taj rekord u Ginisovoj knjizi drži 23-godišnji Pinky iz Kanzasa u SAD-u, a na YouTubeu se mogu pronaći mnogi snimci mačaka koje navodno imaju preko 30 godina. 

Uobičajen životni vek jedne mačke jeizmeđu devet i 15 godina.

Izvor: TPORTAL.HR

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!