Home InfoPrijavi problem Kako spaljivanju stati na kraj: Ne reaguju ni na apele ni na kazne

Kako spaljivanju stati na kraj: Ne reaguju ni na apele ni na kazne

by redakcija1

Apelima Sektora za vanredne situacije u poslednje vreme više ne znamo broja. Objašnjeni su rizici, zaprećene kazne, procedura, ali uzalud.

I gotovo svako od nas zna za bar neki primer iz bližeg ili daljeg okruženja gde se redovno pali vatra na otvorenom.

Štetna, a rasprostanjena praksa pajenja strnjike odoleva svemu, a na jedan takav primer pažnju nam ovom prilikom skreće i naš čitalac.

Fotografije su zabeležene na Plavincu, tačnije u Gročanskoj ulici blizu vile Zlatni breg. Skoro pa “školski” primer – sve je tu, drveće, suvo rastinje i plamen, očas posla sve može da se otrgne kontroli…

Ako je sudeći po rečima sugrađana koji nam se obratio, dosadašnje prijave komunalnoj miliciji po pitanju ovog slučaja, imale su efekta taman koliko i apeli onih koji požare gase.

I dok jedni pozivaju na odgovornost i savest, drugi nadležni ne reaguju čak ni onda kada im se konkretno skrene pažnja (a kako bi tek sami nešto preduzeli), a mnogi, očigledno koriste takvu situaciju i ostaju “iznad zakona”.

Osim što je opasno za okolna dvorišta i objekte, spaljivanje ostataka je štetno i kada je reč o posledicama po kvalitet vazduha, da ne govorimo o slučajevima kada se naša domaćinstva na ovaj način rešavaju raznoraznog kućnog otpada.

Ima li ko da reguje?

 

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!