Home InfoSport „Jezava“ druga posle prva dva kola Prve Super lige Srbije u sportskom ribolovu

„Jezava“ druga posle prva dva kola Prve Super lige Srbije u sportskom ribolovu

Redakcija

U Baču, na kanalu DTD (Dunav-Tisa-Dunav) održana su prva dva kola Prve Super lige Srbije u sportskom ribolovu u disciplini plovak.

Prošlogodišnji viceprvak Srbije, ekipa „Jezave“ je nastupila izuzetno oslabljena. Bez dvojice najboljih takmičara, Gorana Radovića (prvak sveta) i Nikole Markovića (prvak Srbije) cilj je bio da se ne dozvoli nedostižna prednost rivala pred nastavak sezone.

Ipak, dobro proučena staza i postavljena taktika trenera Nebojše Ilića i Dejana Radanovića u subotu, prvog takmičarskog dana su donele 18 sektorska plasmana i vođstvo na tabeli. U nedelju je dodatno korigovana taktika i smanjen broj sektorskih plasmana na 14, ali su i direktni konkurenti, ekipa Šumadije iz Kragujevca, dokazali klasu i prestigli „Jezavu“ na tabeli sa neverovatnih 9sp.

Četiri ekipe su se izdvojile na tabeli i boriće se za prva tri mesta do kraja sezone:
1. Šumadija Kragujevac – 29sp
2. Jezava Smederevo – 32sp
3. Ribolovac Novi Sad – 40,5sp
4. Čigra Kruševac 42sp

Jezava je nastupala u sastavu Speciale Vladan, Lazar Radanović, Arsić Dejan, Ivan Vince i Branislav Nešić.


foto: privatna arhiva

Goran Radović-Gica član Ribolovačkog kluba Jezava iz Smdereva novi je Prvak sveta u ribolovu

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

NIKOLA TASIĆ CALE 31.05.2022 - 16:59

Bravo za SRK -“Jezava“. I „prvi do prvoga“ -drugi- je izuzetan uspeh. Važno je učestvovati na savkom takmičenju i u svim displinama, jer se tako kale nove snage, pošto ne moraju uvek najbolji da pobeđuju. Evo „Liverpul“ je igrao bolji fudbal od „Reala“ i imao više šansi, a pobedili su oni, koji su imali veću želja i volju da se osvoji pehar. I zbog toga i velike popularnosti ovog zdravog sporta, ja sam napisao novu knjigu „Smederevski sportski ribolovci i pecaroši“.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!