Home Uncategorized Završeni 39. Nušićevi dani: žiri najboljom predstavom na festivalu proglasio ,,Anu Karenjinu’’, a publika ,,Zaljubljenog Šekspira’’

Završeni 39. Nušićevi dani: žiri najboljom predstavom na festivalu proglasio ,,Anu Karenjinu’’, a publika ,,Zaljubljenog Šekspira’’

by Redakcija

Pozorišni festival ,,Nušićevi dani’’ svečano je zatvoren u četvrtak, 26. maja kabaretskom predstavom Nušićev šou ,,Srećna familija’’, a tradicionalno su dodeljene i nagrade u nekoliko kategorija.

Po odluci žirija, najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je ,,Ana Karenjina’’, Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, u režiji Dejana Projkovskog, dok je nagrada publike otišla u ruke ekipi predstave ,,Zaljubljeni Šekspir’’ Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Ane Tomović. Nagradu ,,Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu dobila je Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi ,,Rolerkoster’’ Ateljea 212 u režiji Milice Kralj, a Nušićeva nagrada za životno delo svečano je uručena Bogdanu Dikliću.

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava Nušićev šou ,,Srećna familija’’ koja je pokupila velike simpatije publike.

Festival je ove godine tradicionalno održan po 39. put, a publika u Smederevu imala je priliku da u toku glavnog takmičarskog programa pogleda neke od najznačajnijih pozorišnih ostvaranje prethodnih sezona, kao i bogat pretfestivalski i prateći program koji je bio namenjen kako odraslima, tako i najmlađim pozorišnim posetiocima, u cilju upoznavanja i sećanja na stvaralaštvo jednog od najvećih srpskih knjževnika.

foto: ck

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!