Home InfoSport Goran Radović-Gica član Ribolovačkog kluba Jezava iz Smdereva novi je Prvak sveta u ribolovu

Goran Radović-Gica član Ribolovačkog kluba Jezava iz Smdereva novi je Prvak sveta u ribolovu

by Redakcija

Proteklog vikenda u Italiji, na reci Mincio, održano je  67. Svetsko prvenstvo za seniore u ribolovu, u disciplini plovak.

Među 23 reprezentacije koje su izboile učešće na ovom prestižnom takmičenju nalazila se i reprezentacija Srbije.
Od ponedeljka do petka održavani su zvanični treninzi, a subota i nedelja bili su takmičarski dani.

Srbiju su predstavljala i dvojica takmičara Sportsko-ribolovnog kluba “Jezava” iz Smedereva, Goran Radović i Nikola Marković. Pored njih ekipu su činili Predrag Vesligaj (iz kluba “Čigra” – Kruševac), Vladan Mrkušić (“Mrena” – Paraćin) i dvojica takmičara iz “Šumadije” – Kragujevac Ivan Pavlov i Nemanja Damnjanović.
Stručni tim Robert Bicok – selektor i Milan Sekulić –trener.

Reprezentacija Srbje

Prvog takmičarskog dana obojica takmičara iz “Jezave” Smederevo su otpecali odlično!
Nikola je zauzeo 4.mesto u svom sektoru, dok je Goran Radović Gica bio prvak staze sa ulovom od 9.265gr!

Goran je pecao sa pozicije A1 i odlučio se da lovi tehnikom bolonjez na pola toka reke, gde je dobio i par “bonus” riba, među kojima i šarana od preko 3kg. Koliko je bio dominantan pokazuje i rezultat gde je drugi po plasmanu u njegovom sektoru (od 23 takmičara) imao ulov od 3.261gr.

Goran Radović – Gica

Nažalost, ostatak naše reprezentacije je bio slab po plasmanima, zauzevši 19. , 20. i 21.mesto u svojim sektorima pa je Srbija posle prvog takmičarskog dana bila na tek 17.mestu u generalnom plasmanu a borba za ekipnu medalju bila je izgubljena.

Takva situacija je Goranu Radoviću – Gici olakšala odluku da u nedelju, drugog takmičarskog dana, ne peca sitnu ribu kako bi napravio siguran plasman za ekipu, već je morao da rizikuje sa čekanjem velikih ulova koje bi njemu donele medalju u pojedinačnom plasmanu.

U nedelju Gica dobija poziciju B5 i jak sektor. Lovi mrenu od preko 2kg i sa ukupnim ulovom od 3.114gr zauzima četvrto mesto u B sektoru, što mu donosi i titulu Prvaka sveta u pojedinačnoj konkurenciji za 2021.godinu!
Goranu je ovo druga pojedinačna titula Svetskog Prvaka. Prvu je osvojio 2014.godine u Hrvatskoj, u Prelogu.

Goran Radović – Gica

Gica je rođeni Ariljac, ali se raspadom svog matičnog kluba odlučio da pre 5 godina, uz Nikolu Markovića i prvaka Srbije za ovu godinu Branislava Nešića, pređe u SRK “Jezava” iz Smedereva. Time je “Jezava” postala jedan od najjačih klubova u državi u disciplini plovak. Prošle sezone “Jezava” je zauzela drugo mesto u Prvoj Master ligi Srbije. Do poslednjeg kola je vodila u generalnom poretku, ali je bila oslabljena pred kraj usled zaraženosti virusom Covid.

I ove sezone “Jezava” vodi u generalnom plasmanu pred poslednja dva kola koja se održavaju na jezeru Ćelije poslednjeg vikenda septembra.

Nikola Marković

Treba napomenuti da je i Nikola Marković ostvario odličan rezultat zauzevši 19.mesto pojedinačno na svetu, dok je reprezentacija Srbije zaršila kao šesnaesta.

Prvaci sveta su Italijani, ispred reprezentacija Češke i Engleske.

 

foto: Privatna arhiva

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!