Home InfoHronika Italijanski sportski avion „zalutao“ u Srbiju

Italijanski sportski avion „zalutao“ u Srbiju

by redakcija

Sportski avion italijanske proizvodnje jutros je povredio vazdušni prostor Srbije a pilot je oko 9. 30 sati sleteo na mali aerodrom u selu Veliki Radinci kraj Sremske Mitrovice, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Obaveštenje da je ta letilica u vazdušnom prostoru Srbije stiglo je iz Hravatske a odmah su podignuta dva dežurna lovačka aviona sa aerodroma Batajnica, rekao je načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odnose s javnošću pukovnik Milisav Pajović.

On je precizirao da je pilot tog aviona sam sleteo jer mu je, po prvim informacijama, nestalo gorivo.

Pajović je rekao i da je pilot naveo da je leteo u Smederevo kako bi dovezao sina ali da nije jasno "kako je preleteo celu Hrvatsku i ušao u Srbiju" bez najave.

On je dodao i da dalju istragu o toj letilici vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz PU Sremske Mitrovice Tanjugu je rečeno da je avion prinudno sleteo usled nedostatka goriva i spustio se na sportski aerodrom u Velikim Radincima kod Sremske Mitrovice.

Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije izašli su u kontrolu da bi utvrdili činjenice oko prizemljenja sportskog aviona koji je povredio vadzušni prostor Srbije, kazali su danas agenciji Beta u Direktoratu.

Kako su istakli, inspektori su posle informacije koju je Direktorat dobio od Agencije za kontrolu letenja, otišli na teren kako bi na mestu događaja utvrdili činjenice.

Izvor: mondo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!