Home Info Italijani kupuju Želvoz?

Italijani kupuju Želvoz?

redakcija

Italijanska kompanija „Ćimolai”, koja se bavi proizvodnjom masivnih čeličnih konstrukcija za građevinsku industriju, najozbiljniji je kandidat za budućeg vlasnika fabrike za remont železničkih vagona „Želvoz”.

Već godinu dana traju pregovori oko moguće privatizacije između italijanskih partnera i države kao vlasnika remontera. „Ćimolai“ je uputio pismo o zainteresovanosti na nedavni poziv Agencije za privatizaciju koja nudi fabriku na prodaju. Italijani su najavili i učešće na predstojećem tenderu.

U susret budućem očekivanom partnerstvu,  direktor „Ćimolai“ Karmerlo Botecia i direktor “Želvoza” Miodrag Stojković potpisali su ugovor o zakupu jedne od proizvodnih hala „Želvoza“.  Za nekoliko meseci ovde bi trebalo da počne proizvodnja čeličnih konstrukcija, a biće posla za 450 radnika. Šta sadrži ugovor, kolika je cena zakupa hale, ni ostali detalji nisu obelodanjeni. Ukoliko Italijani ne budu najpovoljniji na tenderu, ovaj ugovor će biti raskinut.

„Želvoz” je u restrukturiranju nakon neuspešne privatizacije, i raskida ugovora sa rumunskim konzrocijumom “Remar-Grampet” koji je kupio fabriku na prvom tenderu. Od 1.100, u fabrici je ostalo oko 350 radnika, dugovi su ogromni a većina fabričke nepokretne imovine je pod hipotekom banaka na ime odobrenih kredita.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!