Home Info Sutra zvanično otvaranje terminala TNG u Smederevu

Sutra zvanično otvaranje terminala TNG u Smederevu

redakcija

U izgradnju  terminala, koji predstavlja najsavremenije tehnološko postrojenje ove vrste u Srbiji, i centar za snabdevanje tečnim naftnim gasom za ceo region, uloženo je pet miliona evra, a doneće 100 novih radnih mesta Smederevu, saopšteno je iz ove kompanije.

Najavljeno je obraćanje državnih zvaničnika i predstavnika diplomatskog kora, ali nisu navedena imena.

Investitor projekta je LPG Petrol Beograd čiji su osnivači „Petrol-Slovenska energetska družba“ (51%) i Bojan Kocić iz Beograda (49%).

Gradnju skladišta TNG kod Stare železare pratile su brojne kontroverze, a podneto je više krivičnih prijava zbog sumnji u kršenje zakonitosti.

Građevinska inspekcija je novembra 2013. donela rešenje o rušenju bespravno izvedenih radova, i protiv investitora podnela krivičnu prijavu zbog bespravne gradnje. Građevinska dozvola izdata je naknadno.

Postupala je i Urbanistička inspekcija Ministarstva građevine koja je utrvdila da su planski akti koje je donela Skupština Smedereva u suprotnosti sa zakonom. Iako je traženo stavljanje van snage PDR-a, to se nije dogodilo.

Zbog ukazivanja na moguće propuste i korupciju, radnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije , dobio je od Agencije za borbu protiv korupcije status uzbunjivača javnosti. Još nema epiloga provere tih sumnji u nadležnim tužilaštvima u Smederevu i Beogradu.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!