Home Info Muzej u Smederevu zatvoren zbog rekonstrukcije

Muzej u Smederevu zatvoren zbog rekonstrukcije

by redakcija

Muzej u Smederevu zatvoren je za posetioce zbog radova na rekonstrukciji prve sale osnovne izložbene postavke, saopštemo je danas iz tog muzeja.

Muzej neće raditi sa posetiocima do završetka radova koji su deo četvrte faze projekta Rekonstrukcije stalne postavke Muzeja u Smederevu.

Projekat Rekonstrukcije finansiraju Ministarstvo kulture i Grad Smederevo, a tokom ove faze planirana je rekonstrukcija i adaptacija prve izložbene sale koja će biti multifunkcionalnog karaktera.

Nova osnovna izložbena postavka preduslov je za sveobuhvatnu transformaciju smederevskog muzeja u važan regionalni kulturni centar koji će biti u skladu sa principima savremene muzeološke prakse, dodaje se u saopštenju.

Tek sa finalizacijom poslednje faze ovog projekta može se obezbediti sveukupna promena imidža i identiteta Muzeja u Smederevu, kao i promena pristupa u shvatanju i interpretaciji nasleđa Smedereva i okoline uz oslobađanje od ideoloških ili naučno prevaziđenih tumačenja prošlosti i nasleđa.

Takođe, potpuno nova osnovna izložbena postavka je preduslov za kvalitetniji i dinamičniji rad sa publikom, kao i povećanje broja posetilaca, navode iz muzeja.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!