Home InfoPolitika Ima li granice, ima li bilo kakve mere? Novih 1,25 miliona za finansiranje medija iz Vršca iz kase Smederevaca

Ima li granice, ima li bilo kakve mere? Novih 1,25 miliona za finansiranje medija iz Vršca iz kase Smederevaca

Redakcija

Gradska vlast u Smederevu opet je bezobzirno zavukla ruku u džepove Smederevaca kako bi pare dala svojim medijima!

Još nismo zaboravili da je portal E Podunavlje odnosno firma Energy save iz Vršca,  nedavno dobila skoro dva miliona naših para, a prošle sedmice Gradsko veće Smedereva, iza zatvorenih vrata, odlučilo je da ponovo, ovog puta bez konkursa, časti medijsko-partijske podanike. Tako je društvu sa ograničenom odgovornošću E Vršac- Group Vršac ( iza koga stoje isti ljudi kao i iza ostalih portala s početnim E)  dodeljeno 1.250.000,00 dinara.

Ovaj novac dat je na osnovu mogućnosti da se bez javnog konkursa, pojedinačno podele pare za informisanje građana.

A o čemu će E Vršac „informisati“ Smederevce za 1,25 miliona dinara?

Milionski iznos dat je za sufinansiranje projekta „Verski objekti u Smederevu – mesto sabornosti naroda.“

(Edukativne tekstove o ovoj temi smo mi objavljivali bez tolikih para, pogledajte ovde)

Ono što je još „zabavnije“  jeste obrazloženje „medijskih“ radnika koji su tražili pare od Grada. Oni navode „da projekat nije mogao biti planiran u vreme raspisivanja Javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Smedereva u 2021. godini, jer je realizacija ovog projekta bila neizvesna usled nepovoljne epidemiološke situacije”?

 

U prevodu, valjda, nisu znali hoće li narod uopšte ići u crkvu zbog korone, šta li?
Sigurno s epitate kakve veze ima Vršac i njihovg neki sajt sa građanima Smederevo, evo ne znamo…..

Dakle, ovime se, pod plaštom javnog interesa, nastavlja serijal izvlačenja pare iz budžeta i to najviše u svrhu finansiranje stranačke propagande SNS.

U prethodnoj epizodi ovog serijala, podsetimo, portal E Podunavlje, na konkursu je dobio 1,95 miliona dinara, iako nikada nije opravdao sedam miliona dobijenih pre tri godine za 300 originalnih medijskih sadržaja koje nije proizveo. To je bio zakonski osnov da osnivač medija više ne može dobiti novac iz budžeta Smedereva. Ali, koga zanima šta je po zakonu?

I na kraju, detalj koji nije presudan, ali govori nešto.

Potpis na ovu odluku Gradskog veća Smedereva, umesto gradonačelnika Jovana Beča, stavila je njegova zamenica Marija Marković Stavrić.

Kako SDCafe.rs saznaje gradonačelnik je trenutno na bolovanju? Zato se ovakve odluke donose bez njega, još jedno je u nizu?  Da li postoji suprostavljena partijsku gardu u Gradskoj upravi i da li odluke donosi ko kako želi u odrećenom trrenutku i za neki  „viši“ interes?
Zašto se ovde više ne zna ko pije, a ko plaća?

Mada, kad bolje razmislimo ipak znamo ko plaća, to vidimo!

A ko pije, to ćemo videti.

Originalno rešenje o ovoj odluci možete pogledati ovde!

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

elektrićar 11.10.2021 - 15:50

Na ovakve postupke ne vredi ni pljunuti !

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!