Home InfoHronika Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata, prodavao lažne potvrde o testiranju na kovid

Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata, prodavao lažne potvrde o testiranju na kovid

Redakcija

Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu otkrili su u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsili P. S. (57) iz Velike Plane zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Na osnovu operativnih saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.


foto: mup

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!