Home ZanimljivostiTehnologija Green Bank: Grad koji je zabranio Wi-Fi, TV, radio…

Green Bank: Grad koji je zabranio Wi-Fi, TV, radio…

by redakcija

Gradić koji ima samo 149 stanovnika nalazi se unutar Nacionalne zone radijske tišine, koju naučnici koriste za lansiranje istraživačkih satelita, u čemu ih bilo kakav drugi signal sa elektronskih uređaja može omesti. To znači da Green Bank nema radio, TV, Wi-Fi i bilo kakve druge digitalne mobilne uređaje.

 

Green Bank u Zapadnoj Virdžiniji dom je najvećeg radioteleskopa na svetu, nazvanog jednostavno Green Bank Telescope. 

Kako bi bio omogućen rad teleskopa, grad je morao da upotrebu elektronskih uređaja koji emituju bilo kakve signale stavi van zakona. Tu su čak i policajci koji patroliraju ulicama tražeći bežične signale. 

Samo hitna služba može da koristi radio, a u čitavom gradu se nalazi samo jedna telefonska govornica, a stanovnici imaju pristup internetu, koji im je omogućen dial-up konekcijom. 

Očigledno je da je život u današnjem svetu prilično težak za stanovnike Green Banka. Ipak, mnoštvo ljudi je počelo da dolazi u ovaj grad sredinom 2000-ih, kako bi pobegli od tehnologije. Dosta novih stanovnika navodi kako pate od elektromagnetne preosetljivosti (EHS), bolesti koju zvanična medicinska zajednica ne priznaje.

Izvor: dailymail

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!