Home Info „Grand“ ustupljen Ekonomsko-trgovinskoj školi

„Grand“ ustupljen Ekonomsko-trgovinskoj školi

by redakcija

Grad Smederevo je odlučio da prostor nekadašnje Gradske kafane u centru grada (Grand) ustupi Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu na korišćenje, pa će učenici koji se školuju za oblast ugostiteljstva, obavljati praktičnu nastavu u ovom prostoru, izjavila je danas gradonačelnica, Jasna Avramović.

„Na taj način Ekonomsko-trgovinska škola će sačuvati jedan smer, a učenicima ćemo pružiti uslove da steknu znanje iz ove oblasti na najkvalitetniji način. Ovaj prostor, ne samo što će koristiti đacima, nego će svoje proizvode ponuditi Smederevcima, nadam se, po povoljnijim cenama", rekla je gradonačelnica.

Takodje je ocenila da je Smederevcima bitno da Gradska kafana sa tradicijom ponovo radi i izrazila očekivanje da ovaj objekat počne sa radom u vreme održavanja Smederevske jeseni.

Ona je istakla da Grad Smederevo jednim delom učestvuje u renoviranju objekta i opremanju kuhinje, a većim delom su donirana sredstva od Vlade Švajcarske i švajcarskih privrednika, koji su pre nekoliko meseci posetili naš grad.

Gradonačelnica je dodala da je napravljena komunikacija i potpisan ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji između Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu i Ekonomsko-trgovinske škole.

„Ketering i sve usluge koje će biti potrebne za normalno funkcionisanje Regionalnog centra, koji je nedavno dobio i smeštajne kapacitete, biće pružane od Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu. Naša deca će i u tom prostoru sticati određena iskustva. Grad Smederevo sve ovo radi kako bi poboljšao uslove školovanja, ali i funkcionisanje lokalne zajednice", poručila je Jasna Avramović.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!