Home InfoHronika Grad zaustavlja bespravnu gradnju na obali Dunava

Grad zaustavlja bespravnu gradnju na obali Dunava

by Redakcija

Nadležne inspekcije Grada Smedereva naložile su investitoru koji bez građevinske dozvole zida objekte na obali Dunava na Jugovu da obustavi radove i poruši objekte, saznaje SDCafe.rs.

Na području gde se gradi, inače, ne postoji tabla o investitoru, izvođaču radova, a prema rečima građana koji protestuju zbog ovoga investitor je izvesni N.Đ. Iz Beograda.

Kakao je SDCafe.rs već pisao, žitelji naselja Jugovo, koji imaju kuće u prvom redu do reke, kako samo kažu, stali su u odbranu javnog interesa i reke jer zakon nikome ne dozvoljava gradnju na obali.

Na pritužbe građana, pored ostalih, reagovala je Direkcija za vode, koja je uputila danas svog inspektora u Smederevo.

„Inspektorka je sastavila zapisnik, i rekla nam je da je ovakva uzurpacija obale potpuno nezakonita, i da će postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima“, tvrdi  jedna od meštanki.

Građani navode da investitor radova, kako su od njega saznali, nameravao da gradi sedam kućica za odmor turista.

 

Žitelji Jugova protestom pokušali da prekinu nelegalnu gradnju na obali Dunava

Slične vesti

3 comments

Perica Čalina 22.03.2023 - 14:56

Sramota. TadjNenad Dj. se predstavlja kao veliki gospodin i „doktor prava“, a zapravo je uhvaćen u kršenju zakona, koji su krivično delo. Sakrio se iza „maske“ i misli da se novcem može da kupi sve. Ali malo9 se prevario, jer meštani Jugova nisu „budale“, kakvim ih je on zamišljao. Ovde protestuju ugledni i pristojni porodični ljudi, koji poštuju zakone, svog Gradonačelnika, policiju i institucije svog grada i države. Pišite malo i o svedočenjima ovih ljudi kako se osećaju kakda ih Nenad Dj i njegova ljubavnica Maja vredjaju i kako im prete. „Profeor prava“ to radi!. Pišite i o tome kako je ljubavnica „profora prava“ !Maja huškala svog psa rase Doberman na decu i stare ljude, koji su protestvovali. Tražite video klip svedočenja starog meštanina, koji može otac da jojk bude, a kome je rekla „marš seljačino, ovaj pas je dresiran da napada loše ljude“. Da li jedan „ugledni profesor prava“ može sebi da dozvoli da se ponaša prema komšijama na takav način i da dovodi ljude u fantomkama da biju gradjane i njegove komšije. Takvi „doktori i profesori“ nam na Jugovu nisu potrebni.

Reply
Petar 22.03.2023 - 15:00

Bravo za grad i Gradonačelnika. Ovakva gradnja i siledzijsko ponašanje, da neko šalje fantome da biju gradjane je nedopistivo. Treba uhapsiti investitora.

Reply
Macan 30.03.2023 - 12:58

Fantomi su medju nama, kvare našu idealnu vezu!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!