Home ZanimljivostiTehnologija Google Chrome 9 stigao do finala

Google Chrome 9 stigao do finala

by redakcija

3. februara 2011. godine objavljena najnovija stabilna verzija sve popularnijeg web pretraživača (po w3school statistici trenutno zauzima 23% tržišta), Google Chrome 9. Nova verzija uključuje novu tehnologiju, WebGL, Chrome Instant, uz prateći Chrome Web Store, mesto gde možete pronaći more web aplikacija (besplatnih i komercijalnih).

WebGL je nova tehnologija koja omogućava hardverski ubrzanu 3D grafiku u pretraživaču. Sa WebGL u Chrome-u, 3D sadržaji se mogu prikazivati bez dodatnog softvera (par primera).

Sa Chrome Instant tehnologijom, web stranice, koje se često posećuju, učitavaju odmah po započinjaju unošenja URL-a, odnosno web adrese. Ovde će doći do izražaja saradnja sa osnovim Google servisom, pretraživačem, jer će rezultati pretrage biti prikazani odmah, još tokom unošenja. Da bi se ova nova tehnologija mogla probati, biće potrebno da se aktivira u Basics tabu Chromeovih opcija.
Ostaje nam da vidimo kako će se ovo sve pokazti u praksi.

Trka glavnih konurenata se sada ubrzava do krajnjih granica, a da će Chrome svoj momentum nastaviti, vrlo je verovatno. Novi IE9 i Firefox 4 samo što nisu, ali je veliko pitanje, naročito za MS, da li će uspeti da se održe u trci. Opera sa četvrte strane tera svoju priču, koja dobija sve više ljubitelja.

Preuzmite Google Chrome 9

Izvor: Linuxo.net

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!