Home Info Dani otvorenih muzeja 14. i 15 februar

Dani otvorenih muzeja 14. i 15 februar

redakcija

Polazeći od potrebe sveobuhvatnog i dostojanstvenog obeležavanja državnog praznika Sretenje – Dan državnosti Srbije Vlada Republike Srbije utvrdila je Program obeležavanja državnog praznika Sretenje – Dan državnosti Srbije, 2011. godine. U okviru Programa, zadužuje se Ministarstvo kulture Republike Srbije da 14. i 15. februara 2011. godine realizuje Dane otvorenih muzeja, koji će uključiti sve muzejske ustanove u Srbiji tokom kojih bi posetiocima, bez nadoknade, bio omogućen ulaz u izložbene prostore.
Muzej u Smederevu će u skladu sa Programom učestvovati u sklopu Dana otvorenih muzeja sa sopstvenim programima. Tokom dva dana (14 -15. februar 2011. godine) stalna izložbena postavka Muzeja u Smederevu, u zgradi Muzeja u ulici Omladinska br. 4 biće otvorena za sve posetioce u periodu od 10 do 17 časova. Zbog interesovanja publike, kao i programa obeležavanja državnog praznika produženo je trajanje postavke izložbe likovnih i literarnih radova učenika smederevskih osnovnih škola Sveti Sava, zvezda nad našim školama do 20. februara 2011. godine. Svi posetioci Muzeja moći će da pogledaju najbolje ocenjene i nagrađene radove učenika.
Galerija savremene umetnosti Smederevo biće otvorena za posetioce u periodima od 10 do 13:30 i od 17 do 20 časova tokom trajanja manifestacije Dani otvorenih muzeja. Posetioci će moći da pogledaju izložbu Lubanja koja te prati pogledom svuda po sobi umetnice Jasne Gulan.

Izvor: Muzej u Smederevu

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!