Home ZanimljivostiAutomoto GOLF VI GTI CABRIOLET

GOLF VI GTI CABRIOLET

redakcija

Svakim danom sajam automobila u Ženevi je sve bliži, pa u skladu sa tim dolazi i veliki broj premijera. Jedna od glavnih premijera će biti Golf GTI Cabrio…

VW je zvanično predstavio novi model koji će pokretati 2.0-litarski turbo četvorocilindrični agregat od 210ks koji je povezan sa šestostepenim manuelnim ili opcionim šestostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom (DSG menjač), kao i sa XDS elektronski kontrolisanim diferencijalom koji je standard.

Prema VW, Golf GTI Cabrio ubrzava od 0-100 km/h za 7,3 sekunde, a maksimalna brzina je 237km/h. Golf GTI Cabrio će imati prosečnu potrošnju goriva oko 7,6l na 100km i emisiju CO2 od 177 g/km.

Golf GTI Cabrio je dobio novi prednji branik sa spojlerom, novu masku hladnjaka, redizajnirani zadnji branik sa difuzorom, nove pragove, modifikovano ogibljenje, hromirane izduvne topove i "Monza" petokrake 17-inčne alu felne. Krov se otvara za 9,5 sekundi, a zatvara za 11 sekundi. Postupak otvaranja i zatvaranja se može raditi pri brzinama do 30 km/h. Očekuje se da će se ovaj model naći u prodaji do kraja godine. Cene još uvek nisu poznate.

Izvor: autoexclusive

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!