Home InfoSport Gimnazijalke iz Smedereva državne prvakinje u streljaštvu

Gimnazijalke iz Smedereva državne prvakinje u streljaštvu

by Redakcija

Juniorke Gimnazije Smederevo ovogodišnje su državne prvakinje u streljaštvu u konkurenciji 18 srednjih škola iz cele Srbije. Ekipu je predvodila Natalija Jovanović, koja je u jakoj konkurenciji, osvojila bronzanu medalju, sa odličnih 282 kruga. O rasporedu prve tri odlučivale su nijanse. Delio ih je po jedan krug. Srebrnu medalju osvojila je Lana Džonić iz Gimnazije iz Inđije, a zlatnu Anja Knežević iz Desete Gimnazije iz Novog Beograda. Druge dve članice smederevske ekipe, Natalija Stojanović i Anđelija Velebit, sa 263 kruga, plasirale su se na 23. i 24. mesto. Naše devojke trijumfovale su ekipno sa ukupnim rezultatom od 808 krugova, osam više od drugoplasirane Gimnazije „Takovski ustanak“ iz Gornjeg Milanovca. Treće meste zauzela je Politehnička škola iz Subotice sa 795 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji juniorki, od članova Streljačke družine „Smederevo“, učestvovala je još Anđela Radojičić, iz Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“, koja se se 261 krugom plasirala na dvadesetiosmo mesto u konkurenciji 70 juniorki.

Uspeh smederevskih Gimnazijalki veoma raduje, jer je ove godine došlo do smene generacija i devojke koje sada čine okosnicu ovog tima su učenice prve i druge godine, što nam daje nadu da ćemo i u narednim godinama imati jak tim spreman na najveće uspehe.

I u konkurenciji juniora došlo je do smene generacije. Kompletna prošlogodišnja ekipa smederevske Tehničke škole oprostila se i od škole i od streljaštva titulom baš na ovom takmičenju. Novi sastav, koji takođe, čine učenici prve i druge godine, na žalost nije uspeo da se domogne postolja. Ipak, nisu se obrukali, osvojili su visoko šesto mesto, u konkurenciji 17 srednjih škola i svakako se od njih u narednim godinama može očekivati više. Pojedinačno najbolji je bio Lazar Popović, koji se sa 253 kruga plasirao na 24. mesto, Luka Milivojević je bio 30. sa 244 kruga, a Lazar Jančić 37. sa 239 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji juniora učestvovao je još Nikola Manojlović iz MFŠ „Sveta Petka“ koji je takmičenje završio kao 28. sa 248 krugova u konkurenciji 64 juniora.

Smederevo je imalo samo jednog predstavnika u kategoriji osnovnih škola. Pojedinačno se takmičio Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“ koji se sa 126 krugova plasirao na 54. mesto. Ekipno, naš okrug su predstavljali učenici OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca i osvojili su treće mesto sa 465 krugova. Pobedili su učenici OŠ „Momčilo Anastasijević“ iz Gornjeg Milanovca sa 504 kruga, a drugo mesto osvojila je OŠ „Radisav Nikčević“ iz Majura sa 474 kruga. Učestvovalo je 18 ekipa.
U konkurenciji pionirki iz našeg okruga učestvovale su učenice OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke koje su osvojile vicešampionsku titulu sa 523 kruga, a njihova najbolja članica ekipe Emilija Marinković, sa 181 krugom, osvojila je bronzanu medalju. Pobedila je Anđelija Stevanović iz OŠ „Momčilo Nastasijević“ iz G. Milanovca sa 184 kruga. Drugo mesto osvojila je Marija Nešić iz OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja sa 183 kruga. Učestvovalo je 70 pionirki pojedinačno, a 18 škola ekipno.

Takmičenje je održano u Valjevu u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Valjevu  i Streljačkog kluba „Valjevo 1880“.
Ova godina takmičarski se završava ovog vikenda. Najpre će se u subotu u Beogradu održati treće kolo Kupa Srbije u A programu, a u nedelju na smederevskom strelištu održaće se 18. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ u C programu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!