Home InfoEkologija Duplirana sredstva za ekološke projekte, hoće li se Smederevo prijaviti?

Duplirana sredstva za ekološke projekte, hoće li se Smederevo prijaviti?

by redakcija1

Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 1,25 milijardi za četiri javna konkursa, koja su u toku, a namenjeni su opštinama i gradovima.

Kako je saopšteno, reč je dvostruko uvećanim sredstvima u odnosu na prošli godinu pa je ovo važna i dobra prilika koju bi lokalne samouprave trebalo da iskoriste, poručuju iz Ministarstva.

Konkretno, 800 miliona je obezbeđeno za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, dok je za zamenu individualnih ložišta predviđeno 130 miliona.

Na konkursu za pošumljavanje i ozelenjavanje ukupno su dostupna sredstva od 200 miliona, a 120 na ime uklanjanja divljih deponija.

U Smederevu je apsolutno svaka od pobrojanih stavki preko potrebna, pa ostaje da vidimo da li će Grad Smederevo ove godine i kojim projektima konkurisati za ova sredstva.

Rok za prijavu je 29. januar.

Slične vesti

1 comment

NIKOLA TASIC CALE 18.01.2024 - 11:31

Treba sabrati moguća sredstva Ministravstva: kotlarnice (mazut), šporeti na čvrsto gorivo (50-tak hiljada), loši; ugalj i drva, loši; dizel i benzin – pa sve usmeriti u relizaciju projekta: „Toplifikacija Smedereva otpadnom toplotnom energijom iz železare“. Nomene : železara radi od 1971., Smederevo ima gas od 1971., Projekat postoji od 1996.g,, Fizibiliti studija pokazala isplativost do 5 godina! Treba nam dobra političaka volja i upornost kod Ministarstva !

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!