Home InfoPolitika Drugi protest pod sloganom „Smederevo protiv nasilja“

Drugi protest pod sloganom „Smederevo protiv nasilja“

by redakcija1

Za subotu, 1. jul najavljen je još jedan protest „Srbija protiv nasilja“. I ovoga puta je okupljanje u 19 sati kod Karađorđevog duda, ali je trasa protestne šetnje nešto drugačija, kao i organizatori. Naime,  građane i građanke Smedereva na okupljanje sada pozivaju smederevski odbori Zeleno – levog fronta, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, pokreta Novo lice Srbije i Pokreta Tvrđava.

Poruke i zahtevi ostaju isti:  Protesti ’’Srbija protiv nasilja’’ ulaze u devetu nedelju. Sveprisutno nasilje koje je generisano od strane režima i režimskih medija, razdire naše društvo. U Smederevu smo, nažalost, bili svedoci strašne tragedije, kada su u Malom Orašju tragično nastradali mladi ljudi, naši sugrađani. Zbog toga kao građani osećamo ljudsku i moralnu obavezu da dignemo svoj glas i ukažemo na problem rastućeg nasilja. Od Karađorđevog duda, građani će šetati do ulice Despota Đurđa, gde ćemo održati jednosatnu blokadu. Simbolično je izabrano baš to mesto, da bismo ukazali i na problem koji muči građane Smedereva, a koji se tiče bezbednosti nas i naše dece, zbog transporta opasnog gasa kroz grad – navodi se u saopštenju za javnost dostavljenom redakciji portala SDCafe.rs.

Skup ’’Smederevo protiv nasilja’’ će, kako najavljuju organizatori, biti miran i u skladu sa zakonom, ali se ne odustaje od zahteva za smenu odgovornih i ukidanje štetnih TV sadržaja koji veličaju kriminal i primitivizam, i konstantnim emitovanjem nemorala i neistina, podstrekuju podele i mržnju. U takvoj atmosferi, svima nam je, poručuju potpisnici saopštenja, potreban optimizam i uverenje da su promene u našem društvu moguće.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!