Home Info Departizacija i ostale legende SNS i SPS

Departizacija i ostale legende SNS i SPS

by redakcija

Postoji legenda da se izbor direktora gradskih preduzeća u Smederevu vrši na osnovu javnog konkursa.

Tu “legendu”srušio je, zvanično, smederevski SPS. 

SPS je optužio Gradsko veće, čitaj gradonačelnicu Smedereva, da je za direktora JP Pijace Smederevo predložilo osobu koju SPS nije kandidovao, jer mu po koalicionom sporazumu ovo gradsko preduzeće “pripada”.

– Za smederevski SPS je neprihvatljivo da bilo ko u njegovo ime predlaže kadrovska rešenja i donosi odluke. Mi smo po koalicionom dogovoru preuzeli odgovornost za rad “Pijaca“ i smatramo da u izboru direktora mora da se poštuje zakon i odluke partijskih organa, a ne lične želje pojedinaca. Zbog toga je Gradski odbor jednoglasno zauzeo stav da Tamara Todosić – Đorđević, koju je predložilo Gradsko veće, nije predlog SPS-a za mesto direktora, objasnila je vršilac dužnosti predsednika Gradske organizacije SPS Smederevo Vesna Kolarić

Todosić – Đorđević je, inače,  bivša direktorka ustanove “Smederevsko odmaralište na Rtnju”, a navodno predlog da bude na čelu „Pijaca“ je dosluhu sačinio tandem Branče Stojanović – Jasna Avramović.

SPS traži da se, poštuje zakon i da na to mesto bude izabran jedan od kandidata za koje je Konkursna komisija utvrdila da ispunjava uslove konkursa. Do sada su dva konkursa propala jer kandidati nisu bili “po ukusu”  pojedinaca u vlasti, a Tamara Todosić – Đorđević nije se ni javila na konkurs.

Lokalna skupština, međutim, snagom većine imenovala je na jučerašnjoj sednici Tamaru Đorđević za vršioca dužnosti direktora javnog komunalnog preduzeća „Pijace“.

Četiri odbornika SPS glasala su za ovu odluku, te SPS najavljuje politički obračun sa kolegama.

Izvršni odbor Gradskog odbora SPS  u Smederevu saopštio je danas da je doneo odluku o pokretanju procedure za utvrđivanje disciplinske odgovornosti za četvoro odbornika SPS koji su prilikom izjašnjavanja o kadrovskom rešenju za direktora JKP Pijace glasali suprotno zaključcima GO SPS.

Procedura za utvrđivanje disciplinske odgovornosti biće pokrenuta za Brančeta Stojanovića, Milovana Kostića, Milije Barovića i Tanje Vakulović.

Ovo, svakako demantuje tvrdnje stranke od juče da nema raskola u njihovim redovima.

Podsećanja radi, Milorad Djordjević iz SPS-a pre dva meseca tužio je gradonačelnicu Jasnu Avramović zbog kršenja zakonitosti sprovođenja procedure za izbor direktora. Po sličnom scenariju,  iako je imao maksimalan broj bodova na kokursu, Gradsko veće odbilo je predlog komisije da Đorđević bude predložen za ovu funkciju.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!