Home Info Državni službenik dobio 300.000 evra na lotou

Državni službenik dobio 300.000 evra na lotou

by redakcija

SMEDEREVO – Do pre dva dana Radinac je bio poznat samo po tome što se u komšiluku nalazi najveća železara u Srbiji, ali sada je ovo mesto od pet hiljada stanovnika u blizini Smedereva dobilo i svog “loto” dobitnika, koji je u utorak uveče osvojio 300.000 evra. Reč je, kako “Blic” saznaje, o državnom službeniku koji nije bio raspoložen za priču, ali nije propustio da počasti kolege.

Da je srećni dobitnik slavio s kolegama, proneo se glas i u Smederevu. Ekipa „Blica“ je pošla tim tragom, i ispostavilo se da je priča tačna, ali niko od njih nije hteo da da izjavu. Usput su pokušali da objasne da “nije baš sve tako jednostavno”, da možda, kažu, to i nije jedini dobitnik, nego njih više zajednički igra.

– E, da se i za Radinac čuje po nečem lepom, da nas ne slikate samo kad je zagađenje – rekao je jedan stariji Radinčanin, videvši ekipu „Blica“ kako prilazi mestu na kojem je uplaćen dobitni tiket.

– I da znam ko je, ne bi’ vam rekao. Ako ’oće on sam da se prikaže, nek mu bude, al’ što mi da ga ofiramo – odgovara na nepostavljeno pitanje čika.

 Menjačnica u kojoj je uplatno mesto Lutrije Srbije nalazi se na ulazu u selo i tu dolaze, kaže Ljiljana Selenić, suvlasnica, i iz okolnih sela da igraju loto. Ona je i u utorak pre podne radila i sad za nas pokušava da rekonstruiše kako je to izgledalo.

– Prvo sam pomislila na momka koji je uplatio samo jednu kombinaciju. Posle sam se setila da je otprilike u isto vreme bio još jedan mlađi čovek, koji je prvo gledao brojeve koji su izvučeni prošlog petka, pa je tek onda popunio tiket. I on je nešto malo uplatio, mislim samo dve kombinacije – kaže Ljiljana i dodaje da će, pretpostavlja, taj koji je dobio doći da časti. To još ne znači da će njegov identitet biti za javnost, diskrecija je zagarantovana.

– Nije nam ovo prvi put, na ovom mestu je uplaćen i bingo, jedan je dobio skuter, bilo je još toga – priseća se vlasnica menjačnice.

Februarsko sunce i relativno toplo vreme omogućilo je, po svemu sudeći, stalnim gostima obližnje prodavnice da piju pivo na stepenicama susedne zgrade. 

– Ne znam ko je, ali sam čuo da je jedan u Smederevu već častio. Nek mu je alal vera! I treba da časti – odložio je pivo samo za trenutak jedan od prisutnih.

– To su sigurno neki datumi. Vidiš kako su mali brojevi, nijedan preko 30. Možda kad su mu se deca rodila, kad se oženio ili tako nešto – razvija teoriju drugi.

 – Ma, jok. To je neki veliki sistem, pa ima i male i velike brojeve, ali mu se prosto posrećilo. Ko zna koliko godina igra i koje je pare do sada dao. A možda i nije jedan sam dobio, ako su velike pare za sistem, ko zna koliko njih igra – opet će prvi.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!